ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να σηκώσει μόνος στους ώμους του το Κυπριακό

Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να σηκώσει μόνος στους ώμους του το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι αδύνατο να σηκώσει μόνος στους ώμους του το βάρος του Κυπριακού παραγνωρίζοντας την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του τόπου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για το Κυπριακό και τις δηλώσεις Έρογλου.

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς `Ερογλου με τις χθεσινές του δηλώσεις, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών μας ενημερώνει ότι όχι μόνο επιμένει στον οδικό χάρτη που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ότι έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας χαιρετίζοντας την απόρριψη του οδικού χάρτη που κατέθεσε ο κ. `Ερογλου, από την Κυβέρνηση.

Ομως δεν μας ικανοποιεί η απόρριψη, επειδή εκείνο που θα μετρήσει, στο τέλος της ημέρας, είναι το πλαίσιο και η βάση επί της οποίας θα στηριχθεί ο διακοινοτικός διάλογος, ανέφερε, παρατηρώντας ότι ο κ. Έιντε μίλησε για χρονοδιαγράμματα και για άλλες επιλογές παραπέμποντας σε νομιμοποίηση και αναγνώριση του ψευδοκράτους, στην περίπτωση που κατά την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος δεν υπάρξει συμφωνία λύσης του Κυπριακού.

Κατά τον κ. Λιλλήκα αυτή ήταν και η ουσία του οδικού χάρτη του κ. Ερογλου και συνεπώς είπε, αυτό που έχει σημασία και θα μετρήσει, δεν είναι δημόσια απάντηση της Κυβέρνησης προς τον κ. Ερογλου, αλλά το πλαίσιο εντός του οποίου θα αναπτυχθούν οι συνομιλίες.

Πρόσθεσε πως οι συνομιλίες θα επαναληφθούν με τους όρους και το πλαίσιο που έχει καθορίσει ο κ. Έιντε και εξέφρασε φόβους ότι οι συνομιλίες, όπως προδιαγράφονται από τον κ. Έιντε, με τουρκικούς θα έλεγα όρους, θα παγιδεύσουν την εθνική μας υπόθεση, θα μας οδηγήσουν σε μεγάλες περιπέτειες.

“Πολύ φοβούμαστε πως οι συνέπειες αυτής της διαδικασίας, ενδεχόμενα να μην είναι πλέον αναστρέψιμη”, είπε δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας θα έπρεπε ήδη να έχει καλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου θα έχει ουσία και θα αποτελεί ενημέρωση ή γνωστοποίηση των όσων έχουν ήδη δημοσιευτεί στις εφημερίδες.

Είπε πως οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τεράστιες προσθέτοντας ότι αναμένει πως θα αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών του και το γεγονός ότι δεν μπορεί από μόνος του να σηκώσει στους ώμους του, το βάρος μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, παραγνωρίζοντας την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top