ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η διευρυμένη κινητοποίηση για αποτροπή του κορωνοϊού, τα νέα κρούσματα και τα οικονομικά μέτρα στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η διευρυμένη κινητοποίηση για αποτροπή του κορωνοϊού, τα νέα κρούσματα και τα οικονομικά μέτρα στα πρωτοσέλιδα

Η κινητοποίηση Κυβέρνησης, επαγγελματιών υγείας, τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανώσεων κλπ για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες καθώς και τα μέτρα για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της κατάστασης που διαμορφώνεται, όπως η αναστολή των εκποιήσεων, οι αναδιαρθρώσεις δανείων και η αναστολή των δόσεων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πέμπτη (19/03).

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ξεσηκωμός κατά κορωνοϊού» γράφει στο κύριο της θέμα για την παγκύπρια συστράτευση στον αγώνα κατά του κοινού εχθρού που είναι ο κορωνοϊός. Αλλού αναφέρει πως ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για ώρες στον αέρα. Επίσης αναφέρει πως ακυρώθηκε και πάει οριστικό για το 2021 η Eurovision.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Παγώνουν για 9 μήνες οι δόσεις των δανείων» γράφει για γενναία δημοσιονομικά και τραπεζικά μέτρα από Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων λόγω κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει πως γύρω στους 600 Κύπριους, η πλειοψηφία από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξασφάλισαν «πάσο’ από πρεσβείες και αναμένεται να επαναπατρισθούν μέχρι το Σάββατο. Αλλού αναφέρει πως λουκέτο μπήκε και στο Παιδιατρικό του Νοσοκομείου Λεμεσού όταν παιδίατρος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αναβάθμιση συναγερμού» πως γίνεται αγώνας για να αποφευχθεί το ακραίο σενάριο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε αποφασιστικότητα και συστράτευση για αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και πως σήμερα βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς. Επίσης γράφει για πρόωρες αποφυλακίσεις λόγω κορωνοϊού.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σειρά πήρε το παιδιατρικό Λεμεσού» αναφέρει πως παιδίατρος του Νοσοκομείου Λεμεσού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα εκ των εννέα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας. Αλλού αναφέρει πως οι ελλείψεις γονατίζουν τα νοσηλευτήρια. Επίσης αναφέρεται στα μέτρα για αναστολή εκποιήσεων, αναδιάρθρωση δανείων με αναστολή δόσεων και παραχώρηση δανείων με χαμηλά επιτόκια.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ενισχύουν την προσπάθεια οι γιατροί μετά την έκκληση για βοήθεια» πως γύρω στους 117 γιατρούς επέδειξαν ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών στα κέντρα υγείας για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει πως μια παιδίατρος του δημοσίου και μια νοσοκόμα είναι μεταξύ των εννέα νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ακόμη φιλοξενεί πρωτοσέλιδα φωτογραφία που απεικονίζει δημοτικό υπάλληλο να απολυμαίνει περιοχές στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top