ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει το ΧΑΚ

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει το ΧΑΚ

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει την Πέμπτη (19/03) το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά την έγκριση από το Υπουργικό, του πακέτου οικονομικών μέτρων για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά και τις προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ, στις 12:31, παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 1,25%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 48,56μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 28,86 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,30%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €31.284,29.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινείται η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 1,08% και η Εναλλακτική Αγορά κατά 1,08%. Χωρίς μεταβολή συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στα Ξενοδοχεία και τις Επενδυτικές.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών €12.667 (άνοδος 2,90%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €6.418 (χωρίς μεταβολή), της Alkis H. Hadjikyriakos (Frou-Frou) με €3.983 (πτώση 0,76%), της Petrolina με €3.509 (άνοδος 9,59%) και της Ελληνικής Τράπεζας με €2.444 (άνοδος 1,75%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, 3 κινούνται ανοδικά, 2 πτωτικά και 1 παραμένει αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών ανέρχεται στις 42.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top