ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αποβιβάζονται και μεταφέρονται για περιορισμό επιβάτες πτήσης από Αθήνα

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αποβιβάζονται και μεταφέρονται για περιορισμό επιβάτες πτήσης από Αθήνα

Αποβιβάζονται και μεταφέρονται για περιορισμό επιβάτες πτήσης που έφτασε το πρωί της Πέμπτης (19/03) από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που τους εξασφάλισαν την επιστροφή τους στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα η πτήση της Aegean έφτασε γύρω στις 9.30 το πρωί από την Αθήνα, με 118 επιβάτες και ένα βρέφος. Στο αεροσκάφος ανέβηκαν μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί από τα Υπουργεία Υγείας και Μεταφορών που συγκεντρώνουν τα πιστοποιητικά, τα οποία αποστέλλονται στο Κέντρο Συντονισμού «Ζήνων» στη Λάρνακα.

Το Κέντρο δίνει την τελική άδεια σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές να αποβιβαστούν και με λεωφορεία θα μεταφερθούν σε χώρους που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Τουρισμού στις Πλάτες, για να τεθούν σε περιορισμό για 14 ημέρες.

Στον δίαυλο του αεροδρομίου Λάρνακας βρίσκονται αεροσκάφη που έφτασαν από Κάϊρο και Αμστερνταμ οι επιβάτες των οποίων αναμένουν να εξεταστούν τα πιστοποιητικά τους, ώστε να αποβιβαστούν.

Εξάλλου σε δηλώσεις του από το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα ο Υπουργός ανέφερε ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 12 πτήσεις, οι επτά θα μεταφέρουν επιβάτες και οι πέντε είναι άδειες αφού θα μεταφέρουν τουρίστες πίσω στις χώρες τους. Επίσης στο αεροδρόμιο Πάφου είναι προγραμματισμένο να προσγειωθούν τρεις πτήσεις.

Πρόσθεσε ότι «συνολικά πέραν των 200 τηρούν όλες τις προϋποθέσεις για να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη και να εισέλθουν σήμερα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ορισμένες από αυτούς τους τουριστικούς πράκτορες θα ανοίξουν τις πτήσεις τους. Απευθύνω δημόσια έκκληση οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές τους εταιρείες που έρχονται στην Κύπρο άνευ επιβατών, από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσαν ανοίξουν, προκειμένου να επιβιβαστούν άτομα που πληρούν τις προδιαγραφές, έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δικαιούνται, για να επιστρέψουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός επανέλαβε ότι «περισσότερα από 600 άτομα έχουν πάρει τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά και μπορούν να επιστρέψουν στην Κύπρο. Στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν ενημερωθεί οι αεροπορικές εταιρείες που θα προθυμοποιηθούν να ανοίξουν τις πτήσεις τους και να επιτρέψουν σε άτομα να επιβιβαστούν, ότι θα τους κοινοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα αυτών που δικαιούνται ούτως ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στα αεροδρόμια αναχώρησης».

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχει επικοινωνία με αρκετές αεροπορικές εταιρείες ώστε να υπάρχουν σταθμευμένα αεροπλάνα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για σκοπούς ασφάλειας αλλά και σε περίπτωση που χρειαστεί να ναυλωθούν πτήσεις για επιστροφή ατόμων που δικαιούνται. Το Υπουργείο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί άμεσα εάν και εφόσον ληφθεί η απόφαση ότι κάποιοι που δικαιούνταν να επιστρέψουν στην Κύπρο και δεν τα κατάφεραν να ναυλώσουμε πτήσεις».

Ερωτηθείς τι θα γίνει με άτομα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν εμπίπτει στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί για επιστροφή τους στη Κύπρο, αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού, ο Γιάννης Καρούσος απάντησε πως «αυτές είναι οι οδηγίες που συμπεριλαμβάνονται στο διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας που είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος στο συγκεκριμένο θέμα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «έπρεπε να δοθούν κάποιες προτεραιότητες, ζούμε δύσκολες στιγμές και πρέπει να πάρουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία, αφού ζούμε δύσκολες καταστάσεις και λαμβάνουμε αποφάσεις που σίγουρα δεν θα ικανοποιήσουν όλους. Μέρα με την ημέρα υπάρχουν νέα δεδομένα και οι αποφάσεις αλλάζουν βάση των εξελίξεων».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top