Δ.Στροβόλου: Έντονο ενδιαφέρον από ευπαθείς ομάδες για χρήση υπηρεσίας Δήμου για κατ΄ οίκον διανομή

Δ.Στροβόλου: Έντονο ενδιαφέρον από ευπαθείς ομάδες για χρήση υπηρεσίας Δήμου για κατ΄ οίκον διανομή

Το πρόγραμμα στήριξης των ευπαθών ομάδων, χρησιμοποιούν αρκετοί πολίτες.

Έντονο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι δημότες του Δήμου Στροβόλου για χρήση του Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 για εξυπηρέτηση των ευπαθών ατόμων, μέσω της κατ΄ οίκον διανομής φαρμάκων και τροφίμων για τις καθημερινές τους ανάγκες, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, προσθέτοντας ότι μέσα σε μόλις δύο ημέρες λειτουργίας του, το κέντρο έχει δεχθεί γύρω στα 150 τηλεφωνήματα και έχει εξυπηρετήσει περίπου 100 δημότες που το είχαν ανάγκη.

Ανέφερε ότι η υπηρεσία αυτή αποτελείται από μια ολιγομελής ομάδα δέκα ατόμων του προσωπικού του Δήμου Στροβόλου και του Πολυδύναμου κέντρου Στροβόλου της οποίας ηγείται η διευθύντρια του Πολυδύναμου.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ακόμη ότι το κέντρο στελεχώνει επιστημονικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου, ενώ τα τηλέφωνα χειρίζονται λειτουργοί του Δήμου που έχουν την ικανότητα να διαπιστώσουν κατά πόσον αυτοί που τηλεφωνούν εμπίπτουν στις ομάδες που όντως χρειάζονται βοήθεια.

Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών τους οποίους όμως δεν έχει εμπλέξει γιατί τίθενται θέματα δημόσιας υγιεινής.

Ανέφερε ότι όσοι δημότες επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας αυτής, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, στον αριθμό 22 311534, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, τις ώρες 9:00-17:00 και το Σάββατο, τις ώρες 9:00-12:30. Σημείωσε ότι το κέντρο στεγάζεται στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου Στροβόλου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι μέσω της κατ’ οίκον διανομής συνεχίζεται και το πρόγραμμα παροχής τροφίμων στις περίπου 160 οικογένειες του Δήμου που διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους (κοινωνικό παντοπωλείο), προσθέτοντας ότι σε αυτές τις οικογένειες παρέχονται πλέον διπλές ποσότητες ενόψει και των γιορτών του Πάσχα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline: