ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Κωνσταντινούπολη δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα απομόνωσης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Κωνσταντινούπολη δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα απομόνωσης

Η Κωνσταντινούπολη δεν συμμορφώνεται στην έκκληση ‘μείνετε σπίτι’ δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στην Χουριέτ.

“Βλέπετε την Κωνσταντινούπολη, όλοι πρέπει να απομονωθούν.Πρέπει αυτό να διασφαλιστεί. Πρέπει να το λάβουν σοβαρά αυτό”. Ο Τούρκος Υπουργός διερωτήθηκε: “Σώνει και καλά πρέπει να έρθει απαγόρευση από το κράτος;”



Ελεγχόμενο περιορισμό ζήτησε ο Ιμάμογλου

Ελεγχόμενο περιορισμό για την Κωνσταντινούπολη ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου. Ανέφερε ότι η διακίνηση δια των μέσων συγκοινωνίας μειώθηκε κατά 80% στην Κωνσταντινούπολη αλλά εξακολουθούν να διακινούνται ακόμη 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι την ημέρα. “Αν δεν γίνουν τα απαραίτητα βήματα σήμερα, δυστυχώς είναι φανερό ότι θα υπάρξει απογοήτευση στο μέλλον. Γι αυτό πρέπει να λάβουμε δραστικές αποφάσεις”, ανέφερε.

Νεκρή στο σπίτι της στην Κων/πολη βρέθηκε 42χρονη

Νεκρή στο σπίτι της βρέθηκε το πρωί μια 42χρονη γυναίκα στο Σουλτάνγκαζι της Κων/πολης η οποία εδώ και μια βδομάδα είχε συμπτώματα γρίπης. Ο γιατρός που πήγε στο σπίτι της νεκρής γυναίκας εκτιμά ότι πρόκειται για θάνατο από κορωνοϊό. Προσωπικό του Υπουργείου Υγείας με ειδικές στολές πήραν τη σωρό ενώ τέσσερα άτομα που ζούσαν μαζί της τέθηκαν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Βελτίωση στις αρχές Ιουνίου αν όλοι συμμορφωθούν με μέτρα

Ο καθηγητής της Επιστημονικής ομάδας Σερχάτ Ουνάλ λέει πως εάν όλοι συμμορφωθούν με τα μέτρα ελπίζει μέχρι αρχές Ιουνίου θα υπάρξει μια βελτίωση. “Εάν οι πολίτες μας συμμορφωθούν σε όλα, δεν βγαίνουν από το σπίτι, πλένουν τα χέρια τους, η προσωπική μου εκτίμηση με τον όρο να είναι πολύ καλά τα μέτρα, πρώτα ο Αλλάχ, αρχές Ιουνίου ελπίζω να υπάρξει μια ανακούφιση”, ανέφερε.


Ερντογάν: Με καλή εφαρμογή μέτρων θα το ξεπεράσουμε, αλλιώς αυστηρά μέτρα

“Είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια. Μέσω μιας καλής απομόνωσης είναι δυνατόν για εμάς να ξεπεράσουμε αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό, σε 2-3 βδομάδες, και με την ελάχιστη ζημιά, περιορίζοντας την ταχύτητα της διάδοσης της νόσου. Διαφορετικά, όπως είδαμε σε πολλά παραδείγματα στον περιβάλλοντα χώρο μας, είναι αναπόφευκτο για εμάς να έρθουμε αντιμέτωποι με περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα και κατά συνέπεια με πιο δραστικά μέτρα. Ενώ εμείς ως κράτος πράττουμε ό,τι μας αναλογεί με όλα τα θεσμικά μας όργανα, αναμένουμε στήριξη και κατανόηση και από τους πολίτες μας”, δήλωσε χθες στο βράδυ στο διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top