ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ..Σύμβουλος Τρ.Κύπρου: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις

Δ..Σύμβουλος Τρ.Κύπρου: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου χαιρέτισε την έγκριση των μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν συνταχθεί στη προσπάθεια να φτάσουμε, σαν κοινωνία, σε μέτρα που να στηρίζουν την απασχόληση και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις γι’ τις επόμενες κινήσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της Τράπεζας Κύπρου.

Όπως προσθέτει, «παραμένουν κάποιες διευκρινήσεις αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζω πως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής να μπορούμε να αναλύουμε πλέον συγκεκριμένα σενάρια και λύσεις με μοναδικό γνώμονα τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας».

Στο μεταξύ, τραπεζικές πηγές σημείωσαν πως στόχος των μέτρων του κράτους και των τραπεζών πρέπει να είναι η προστασία της προστιθέμενης αξίας και της απασχόλησης.

Επεσήμαναν ωστόσο πως «τα πολεμοφόδια ρευστότητας δεν είναι απεριόριστα» και ότι για τον σκοπό αυτό πρέπει να διοχετευθεί «με γνώμονα το γεγονός ότι είμαστε σε μαραθώνιο και πρέπει να αρκέσει ως το τέλος αυτής της προσπάθειας», η οποία στοχεύει στην αποτροπή της καταστροφής αξίας και στην αποφυγή μιας υπερβολικής μείωσης της απασχόλησης.

«Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα δεν πρέπει να εισπραχθούν ως χορηγία αλλά σαν στήριξη σε εκείνους που, στο τέλος της κρίσης, θα είναι σε θέση να δώσουν μισθούς, δουλειές και αξία στο σύνολο της οικονομίας. Έχουμε μόνο μία ευκαιρία να το κάνουμε σωστά και ο δρόμος είναι μακρύς», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top