ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΒΕΡΩΦ: Αυστηρό μήνυμα προς τράπεζες - ’Είναι η ώρα να δέιξουν την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία τους’ -VIDEO

ΑΒΕΡΩΦ: Αυστηρό μήνυμα προς τράπεζες - ’Είναι η ώρα να δέιξουν την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία τους’ -VIDEO

Εκτός βουλής συνεχίζεται το παρασκήνιο και η ένταση της χθεσινής ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναστολή των δόσεων σε τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή (30/03) εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την αναστολή των δόσεων για 9 μήνες προς τις τράπεζες. Παράλληλα, αναβλήθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων ύψους 2 δις. στις τράπεζες 

Με τον Νόμο που ψηφίστηκε, εξουσιοδοτείται το Υπουργικό Συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις για τη λήψη έκτακτων μέτρων από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και από αρμόδιες εποπτικές αρχές, εφόσον σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα η λήψη τέτοιων μέτρων συμβάλλει στη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Δημοκρατίας.

Με βάση το νόμο και ανεξάρτητα από τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να αποφασίζει για τη λήψη μέτρων αναστολής ή να εξουσιοδοτεί τις αρμόδιες εποπτικές αρχές να αποφασίζουν για την αναστολή αποπληρωμής δόσεων, περιλαμβανομένων και τόκων για παραχωρηθείσες πιστωτικές διευκολύνσεις, προς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για καθορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών.

Επί τούτου, μετά από τα πολλά ‘κατηγορώ’ από την πλειονότητα των αντιπολιτευτόμενων κομμάτων, ο Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις, προασπιζόμενος την απόφαση του κόμματός του και της κυβέρνησης. Έτσι, στέλνει μήνυμα προς τις τράπεζες λέγοντας ότι ’αναμένουμε και απαιτούμε από το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα που στηρίχτηκε με ’αίμα‘ και θυσίες από τον Κυπριακό λαό, με κουρεμένους καταθέτες αλλά και στήριξη από το Κυπριακό κράτος να κάνουν τα αυτονότητα‘.

Δείτε στο βίντεο τα μηνύματα που στέλνει:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top