ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 14 συν 7 μέρες η υποχρεωτική παρακολούθηση στα κατεχόμενα

Από 14 συν 7 μέρες η υποχρεωτική παρακολούθηση στα κατεχόμενα

Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε ότι αυτοί που μπήκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση στις 14 Μαρτίου και η διάρκεια των υποχρεωτικών 14 ημερών έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για άλλες 7 ημέρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι βρίσκονται σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε ξενοδοχεία, θα πρέπει μόλις ολοκληρωθεί το διάστημα αυτό να παραμείνουν υπό περιορισμό στα σπίτια τους για άλλες 7 ημέρες. Τα άτομα από τα ξενοδοχεία θα μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι τους από ένα πρόσωπο που θα τους πάρει με αυτοκίνητο και θα πρέπει να καθίσουν στο πίσω κάθισμα, όπως αναφέρεται.
 
Σε όλα τα άτομα που θα μείνουν για άλλες 7 ημέρες υπό απομόνωση συστήνεται να μην μεταβούν σε υπεραγορές ή φαρμακείο.
 
Ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί πήγε σήμερα στην Λάπηθο όπου βρίσκονται σε ξενοδοχείο – καραντίνα Τ/κ φοιτητές που είχαν έρθει από τη Βρετανία στις 21 Μαρτίου με ειδική ναυλωμένη πτήση. Εκεί ανακοίνωσε ο κ. Πιλλί ότι αυτά τα άτομα μετά την συμπλήρωση των 14 ημερών  θα μείνουν για άλλες 7 ημέρες σπίτι τους υπό περιορισμό.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σήμερα πρόκειται να εξετασθεί από το «υπουργικό συμβούλιο» και το αίτημα του «επάρχου» και του «δημάρχου» Λεύκας, Αζίζ Καγιά να τεθούν υπό έλεγχο στην περιοχή οι είσοδοι και έξοδοι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Το αίτημα υπογράφουν και 13 κοινοτάρχες της περιοχής.
 
Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» στην περιοχή της Λευκωσίας έχουν σημειωθεί 9 κρούσματα, Καρπασία και Τρίκωμο 13 κρούματα, στη Λάπηθο 1, στο Πέργαμος 3, στην Κερύνεια 2 και στην περιοχή της Αμμοχώστου 3.
 
Στην περιοχή της Καρπασίας που βρίσκεται υπό καθεστώς πλήρους απαγόρευσης καραντίνας έχουν γίνει ειδικές διευθετήσεις για να λειτουργούν τις πρωινές ώρες τα παντοπωλεία, υπεραγορές, φαρμακεία και καταστήματα ζωοτροφών που δικαιούνται να είναι ανοικτά. Οι «δήμοι» Ριζακαρπάσου και Γιαλλούσας με συνεχή ενημέρωση μέσω των ΜΚΔ ενημερώνουν τους κατοίκους για τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να αποτείνονται για να προμηθεύονται στο σπίτι τους τα ψώνια και ό,τι άλλο χρειάζονται με την βοήθεια ειδικών ομάδων των «δήμων», της «αστυνομίας» και του κατοχικού στρατού. Στην περιοχή αποστέλλονται και πακέτα βοήθειας από άλλους οργανισμούς.
 
Τα 15 χωριά της Καρπασίας τέθηκαν υπό καθεστώς πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 2 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής για 7 ημέρες, μετά την επιβεβαίωση 13 κρουσμάτων σε Αγία Τριάδα, Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο
 
O «δήμαρχος» Ριζοκαρπάσου, Σουπχί Τζιοσκούν ανέφερε σε διαδικτυακή εκπομπή σήμερα ότι από τα 13 κρούσματα τα 7 είναι στο Ριζοκάρπασο (ΣΣ: αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι 5 ήταν στο Ριζοκάρπασο, 5 στην Αγία Τριάδα και 3 στη Γιαλλούσα). Σύμφωνα με τον ίδιο από τα 7 κρούσματα, τα πέντε είναι καλά στην υγεία τους και έχουν τοποθετηθεί σε καραντίνα – ξενοδοχείο ενώ δύο νοσηλεύονται.

Από ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top