ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας €300,000 στα παιδιά της Κύπρου από το Hope For Children

Δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού αξίας €300,000  στα παιδιά της Κύπρου από το Hope For Children

Το “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα προμηθεύσει με καινούριο ηλεκτρονικό εξοπλισμό όλους τους μαθητές Γυμνασίων, Τεχνικών Σχολών και Λυκείων της Κύπρου που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν, για να καταστεί έτσι δυνατή η εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας τους.

Η συνολική δαπάνη για την αγορά του εξοπλισμού ξεπερνά τις €300.000 και οι 2.100 και πλέον συσκευές αναμένεται να καταφθάσουν στην Κύπρο με ειδικά ναυλωμένη πτήση της κυβέρνησης που θα μεταφέρει ιατρικό και άλλο εξοπλισμό από την Κίνα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το “Hope For Children” CRC Policy Center εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Παιδείας, την Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα, την Προεδρία της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής που συνέβαλαν για να καταστεί αυτό δυνατό.

Οι ανάγκες παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν, γι’ αυτό και το Hope For Children καλεί εταιρείες, φορείς, οργανισμούς, οργανωμένα σύνολα και ιδιώτες να συμβάλουν στην προσπάθεια που άρχισε ο Οργανισμός για την παραχώρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα παιδιά της Κύπρου. Ο στόχος είναι εντός των επόμενων ημερών να καλυφθούν και οι ανάγκες των μαθητών των Δημοτικών σχολείων. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να παραμείνει χωρίς τη δυνατότητα εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Logicom η οποία ήδη έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό», τονίζει τo “Hope For Children” CRC Policy Center.

Σημειώνεται ότι ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα δοθεί και σε όλα τα παιδιά του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος της Αττικής, αφού μέρος της συνολικής δαπάνης για την αγορά του εξοπλισμού προέρχεται από αδιάθετα κονδύλια από τον έρανο #standbygreece που διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2018.

Όπως ανέφερε ο κ. Joseph Borghese, Γενικός Διευθυντής του Hope For Children, «Είναι προτεραιότητα μας, ως Οργανισμός, να είμαστε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες ειδικά σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι ένα από τα βασικά δικαιώματα του παιδιού και καμία κρίση δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο σ’ αυτό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top