ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 11 συνάνθρωποι μας δίνουν τη μάχη τους διασωληνωμένοι- Κρίσιμη η κατάστασή τους

ΚΥΠΡΟΣ–ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 11 συνάνθρωποι μας δίνουν τη μάχη τους διασωληνωμένοι- Κρίσιμη η κατάστασή τους

Εξιτήριο έλαβε σήμερα ακόμα ένας ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι την Τρίτη 31/3 στο Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν δύο νέες εισαγωγές ασθενών, ενώ δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή, αφού το αποτέλεσμα των δεύτερων εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ήταν αρνητικό στον κορωνοϊό
 
Μέχρι τις οκτώ απόψε στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονταν 28 ασθενείς εκ των οποίων πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες υγείας ως καλή.
 
Συνολικά από τις 11 Μαρτίου 2020, νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 62 ασθενείς, δόθηκαν 27 εξιτήρια, ενώ έξι άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άλλων Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, Δρ. Μάριος Λοΐζου έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, τέσσερις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εφτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας.
 
«Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη»
 
Σημειώνεται ότι δύο από τα συνολικά οκτώ πρόσωπα που έχασαν μέχρι σήμερα, τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, αφορούσαν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Εν τω μεταξύ, με εννέα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και νοσηλευτές, ενισχύθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Συγκεκριμένα επιστρατεύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα τρεις παθολόγοι, δύο πνευμονολόγοι και τέσσερις γενικοί γιατροί. Επίσης έγινε επίταξη ενός εντατικολόγου με πλήρη απασχόληση από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ προσλήφθηκε και Ελλαδίτης εντατικολόγος ο οποίος αρχίζει  σύντομα καθήκοντα».
 
Σήμερα εξάλλου άρχισαν κανονικά να εργάζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 15 νοσηλευτές που στάλθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας προκειμένου να στηρίξουν την πρώτη γραμμή της ομάδας νοσηλείας.
 
Ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες από βάθους καρδιάς στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, για το έργο που επιτελούν προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από κορωνοϊό».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE