ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αναχώρησαν 28 Γερμανοί τουρίστες και οι σοροί δύο θυμάτων

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αναχώρησαν 28 Γερμανοί τουρίστες και οι σοροί δύο θυμάτων

Με ναυλωμένη πτήση έφυγαν το βράδυ της Τετάρτης (2/4) από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για την χώρα τους οι 28 Γερμανοί τουρίστες που ήταν στα κατεχόμενα και ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών.

Με το ίδιο αεροσκάφος μεταφέρθηκαν στην Γερμανία και οι σοροί των δύο Γερμανών τουριστών, ενός άνδρα 73 ετών και μιας γυναίκας 83 ετών, που απεβίωσαν λόγω κορωνοϊού στα κατεχόμενα με 4 ημέρες διαφορά.

Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες από τους Γερμανούς στο παράνομο αεροδρόμιο, ενώ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι με την ίδια πτήση χθες το βράδυ έφυγαν για την Γερμανία και από άλλες χώρες που βρίσκονταν στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι συνολικά 32 Γερμανοί τουρίστες ήταν υπό παρακολούθηση για τον κορωνοϊό, από αυτούς οι δύο απεβίωσαν, δύο έφυγαν με άλλες πτήσεις και χθες βράδυ έφυγαν οι τελευταίοι 28.

Ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη γλώσσα ή την προέλευσή τους, κάθε ζωή, κάθε άτομο είναι πολύτιμο, έγραψε ο Κουντρέτ Οζερσάι, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και στον γερμανικό λαό.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι ο αριθμός των Τ/κ που έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία λόγω του κορωνοίού έφτασε τους 27 και παραθέτει τα ονόματά τους, ενώ γράφει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την ζωή τους έχουν χάσει μέχρι σήμερα και 20 Ε/κ που ζουν στο Λονδίνο, όπως και 8 Τούρκοι.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top