ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ’Λάθη κάναμε και θα κάνουμε’ - ‘Κάναμε προληπτικές κινήσεις όταν κανείς δεν μιλούσε για την πανδημία’

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: ’Λάθη κάναμε και θα κάνουμε’ - ‘Κάναμε προληπτικές κινήσεις όταν κανείς δεν μιλούσε για την πανδημία’

Αρχικά δήλωσε ότι η Κύπρος ήταν 2η σε αναλογία πληθυσμού στην διενέργεια εξετάσεων για ανίχνευση του κορωνοϊού. ‘Πιθανόν πλέον να είμαστε και πρώτοι αυτή τη στιγμή’ πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για τις πολλές καταγγελίες σε σχέση με την διαχείριση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, ο κ. Ιωάννου είπε ότι συμμερίζεται πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ανακοίνωσε επί τούτου την σύσταση μίας Συντονιστικής Επιτροπής υπό την εποπτεία του γραφείου του, με την οποία θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης πολλών θεμάτων.

Για ό,τι αφορά τον προστατευτικό εξοπλισμό και κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν, όπου νοσηλευτές φορούν τσάντες σκουπιδιών για προστασία, απάντησε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρχε έλλειψη εξοπλισμού για τα πόδια, γι’ αυτό παρατηρούνται οι τσάντες μόνο σε αυτό το σημείο. Όμως, πρόσθεσε, ‘ προστατευτικός εξοπλισμός υπάρχει. Είναι θέμα συντονισμού και επικοινωνίας’ για να γίνει ο ορθότερος και ταχύτερος διαμοιρασμός του.

‘Για κάποιο λόγο της διοίκησης του ΟΚΥπΥ, δεν πήγαινε ο εξοπλισμός σε αυτούς που έπρεπε να πάει. Μπορεί και να υπήρχε όμως εξοπλισμός στις αποθήκες’, τόνισε.

Όπως είπε επίσης, ‘οι πλείστες χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Λάθη κάναμε και θα κάνουμε. Κάνουμε όμως προσπάθειες’. Παράλληλα, επισήμανε εκ νέου ότι δεν είναι μόνο Κυπριακό φαινόμενο η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού. Άνοιξε όμως η αγορά της Κίνας και έχει γίνει παραγγελία για πέραν των 3 εκατομμυρίων ατομικού εξοπλισμού.

Τέλος, τόνισε ότι δεν ισχύει ότι η Κύπρος δεν λειτούργησε προληπτικά. Ενημέρωσε ότι ‘πριν 2 μήνες όπου και υπήρχαν μόνο 400 κρούσματα στην Ευρώπη και κανείς δεν μιλούσε για την πανδημία, εμείς θέσαμε θέμα στην Ε.Ε. Κατέστη όμως αδύνατο’ κατέληξε.

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλοι οι αριθμοί, τα στοιχεία και οι συγκρίσεις με άλλες χώρες - Αγγίζει περισσότερο τους άνδρες -ΠΙΝΑΚΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top