ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι εξελίξεις της ημέρας - Ο πονοκέφαλος και το στοίχημα της κυβέρνησης

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι εξελίξεις της ημέρας - Ο πονοκέφαλος και το στοίχημα της κυβέρνησης

Χθες Πέμπτη (02/04) τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα όσον αφορά στο κομμάτι της πανδημίας στο νησί μας.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού με τον αριθμό των ελέγχων να φτάνει τους 603. Αν και ο αριθμός των δειγμάτων ήταν κατά 23% περίπου μειωμένος από προχθες Τετάρτη (01/04), εντούτοις, τα κρούσματα ήταν 38% λιγότερα από αυτά που επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη. Πράγμα που δείχνει μικρή μείωση.

Πλέον, προστέθηκε και ένας άλλος θάνατος, μίας 77χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα. Ο αριθμός των νεκρων έφτασε τους 10.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και έρευνα επιδημιολογικών δεδομένων με ενδιαφέρουσα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται στατιστικά ανά επαρχία, ανά φύλο, κλινικά χαρακτηριστικά ασθενών και εστίασε στις 2 μεγάλες εστίες διασποράς του ιού, Πάφο και Αραδίππου.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να καταφέρει να παρέμβει με τρόπο θετικό σε αυτές τις δύο εστίες. Εξού και ανακοινώθηκε η έναρξη περισσότερων εξετάσεων στις δύο αυτές περιοχές για εξακρίβωση της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, κυβέρνηση, Υπουργέιο Υγείας και ΟΚΥπΥ καλούνται τακτικά να απαντούν σε ερωτήματα και κατηγορίες που προκύπτουν σε σχέση με τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στα νοσοκομεία. Το ποσοστό εξάπλωσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια της Κύπρου είναι διπλάσιο από αυτό που παρατηρείται σε άλλες χώρες, πράγμα που φέρνει σε δυσφορία κράτος και πολίτες.

Εντός όλων αυτών, αναμένεται ακόμη η αύξηση των αναπνευστήρων. Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν έχει ακυρωθεί η παραγγελία από Ισραήλ, διαβεβαίωσε όμως ότι υπάρχει επάρκεια για τώρα. Πέρα όμως από αναπνευστήρες χρειάζεται και ανθρώπινο δυναμικό να στελεχώσει τις κλίνες ΜΕΘ. Τα δεδομένα όμως, δείχνουν μία αδυναμία ικανοποίησης των υποσχέσεων για 126 κλίνες ΜΕΘ με αναπνευστήρες και 80 επιπρόσθετους αναπνευστήρες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top