ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός εξοπλισμός και κινητοποίηση γιατρών κατά COVID-19 στο πλαίσιο βοήθειας ΕΕ προς τ/κ κοινότητα

Ιατρικός εξοπλισμός και κινητοποίηση γιατρών κατά COVID-19 στο πλαίσιο βοήθειας ΕΕ προς τ/κ κοινότητα

Με την αγορά επείγοντος εξοπλισμού, την κινητοποίηση ειδικών γιατρών και την παροχή τεχνικής βοήθειας συνεχίζεται η στήριξη της ΕΕ για την καταπολέμηση της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η ΕΕ μέσω μιας Συμφωνίας Συνεισφοράς με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο προέβη με επιτυχία στην προμήθεια της πρώτης παρτίδας επείγοντος ιατρικού εξοπλισμού και εφοδίων αντί ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς επίσης κινητοποίησε 25 ειδικούς ιατρούς για τρεις μήνες, για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της νόσου COVID-19.

Όπως αναφέρεται, αυτή είναι η πρώτη δόση από τον προϋπολογισμό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μάχη κατά της νόσου COVID-19 στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αυτή η δράση, που είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας και αποτελεσματικής συνεργασίας με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, επέτρεψε την ταχεία αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 κατόπιν αιτήματος της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σημειώνεται.

Έρχεται δε να προστεθεί στη συνεχιζόμενη τεχνική βοήθεια για την ενίσχυση της διαχείρισης, του συντονισμού και του μηχανισμού αντιμετώπισης της κρίσης της νόσου COVID-19, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προμήθεια της πρώτης παρτίδας επείγοντος εξοπλισμού και εφοδίων εξασφαλίστηκε από προμηθευτές στην Ευρώπη και την Κίνα και αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο εντός του Απριλίου. Η πρώτη παρτίδα επείγοντος εξοπλισμού και εφοδίων περιλαμβάνει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), αναπνευστήρες, εξοπλισμό για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αναλώσιμα εργαστηρίου και διαγνωστικά σύνολα (κιτ) αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, καθώς και φάρμακα όπως αντιβιοτικά, αντιιικά, ηρεμιστικά και παραλυτικά.

Για τη βελτίωση της ικανότητας αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου COVID-19 στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. σε συνεργασία με τους σχετικούς τοπικούς φορείς, χρηματοδοτεί επίσης την κινητοποίηση ιατρικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων 25 γιατρών, τεχνικών εργαστηρίου και υποστηρικτικού προσωπικού. Αυτό το προσωπικό μπορεί να κινητοποιηθεί για άμεση ανταπόκριση ανάλογα με τις ανάγκες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια για την περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, κυρίως μέσω της δημιουργίας μιας δομής αποτελεσματικής διαχείρισης, συντονισμού και επιχειρησιακής απόκρισης, καθώς και αναβαθμίζοντας το τουρκοκυπριακό σχέδιο αντιμετώπισης".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top