ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι δύο εικόνες που μετέφεραν οι αρμόδιοι- Ετοιμάζονται 6 εξιτήρια- 10 συνάνθρωποι μας στηυν εντατική διασωληνωμένοι

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι δύο εικόνες που μετέφεραν οι αρμόδιοι- Ετοιμάζονται 6 εξιτήρια- 10 συνάνθρωποι μας στηυν εντατική διασωληνωμένοι

Ξεκάθαρη εικονα για τα κρούσματα, την κατάσταση της υγείας τους καθώς και τις ευχάριστες εξελίξεις μετέφερε το Σάββατο 4/4 ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ.

Όπως ανέφερε ο κύριος Λοΐζου δέκα συνάνθρωποι μας δίνουν τη μάχη τους διασωληνωμένοι ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας αναμένεται να δοθούν έξι εξιτήρια από το ΓΝ Αμμοχώστου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου 4/4, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 37 άτομα, τέσσερις εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, αναμένεται να γίνουν συνολικά έξι εξιτήρια και τέσσερις εισαγωγές στο νοσοκομείο αναφοράς. Συνολικά δέκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εννέα στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή κατάσταση. Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

Στα θετικά της ημέρας, καταγράφεται η αποσωλήνωση ενός ακόμα ατόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, το οποίο παραμένει νοσηλευόμενο σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα. Ο πρώτος αποσωληνωθείς ασθενής έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περαιτέρω νοσηλεία.

Σε συνέχεια της χθεσινής ερώτησης για την επίπτωση του ιού SARS-CoV-2 στο νευρικό σύστημα, θα ήθελα να εξηγήσω ότι οι ιογενείς λοιμώξεις γενικά σε άλλοτε άλλο ποσοστό δημιουργούν συμπτώματα από τα διάφορα συστήματα του οργανισμού. Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό είναι και αυτή μια ιογενής λοίμωξη η οποία μπορεί να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. Ειδικά για το νευρικό σύστημα, όπως είπα και χθες, πέραν της σε σχετικά μεγαλύτερους αριθμούς εμφανιζόμενης υπογευσίας ή αοσμίας, έχουν αναφερθεί λίγες περιπτώσεις συμπτωμάτων λόγω επίδρασης του ιού στον εγκέφαλο ή τα περιφερικά νεύρα. Τόσο για τις επιδράσεις αυτές, όμως, όσο και για τις επιδράσεις σε άλλα συστήματα του οργανισμού, χρειάζονται μεγαλύτερες και πιο μακροχρόνιες επιδημιολογικές μελέτες, που θα μας καθορίσουν αν τα νευρολογικά ή άλλα συμπτώματα που προκαλεί ο ιός διαφοροποιούνται και σε ποιο βαθμό από αυτά που γνωρίζουμε σε άλλες ιώσεις. Τα νούμερα παγκόσμια είναι ακόμα μικρά και δεν θα πρέπει να οδηγούμαστε χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση σε γρήγορα συμπεράσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top