ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ: Μειωμένος για πρώτη φορά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

ΒΕΛΓΙΟ: Μειωμένος για πρώτη φορά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και αναπνευστική υποστήριξη μειώθηκε για πρώτη φορά στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας του COVID19, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι ομοσπονδιακές αρχές. Σημειώνεται ότι χθες ήταν η πρώτη μέρα με λιγότερες εισαγωγές από ότι εξιτήρια, τάση η οποία δεν συνεχίζεται και σήμερα, παρότι όμως ο απόλυτος αριθμός των εισαγωγών μειώθηκε εκ νέου τις τελευταίες 24 ώρες.

Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες στο Βέλγιο καταγράφηκαν 1123 νέα κρούσματα του COVID19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό από την αρχή της κρίσης σε 20814. 420 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία (λιγότεροι από ότι χθες που ήταν 499). 235 ασθενείς πήραν εξιτήριο και θεραπεύθηκαν (έναντι 504 χθες). Συνολικά από την αρχή της πανδημίας θεραπεύθηκαν ήδη 3986 ενώ αυτή τη στιγμή 5840 παραμένουν στα νοσοκομεία.

Επιπλέον ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ μειώθηκε κατά 11 και πλέον σε ΜΕΘ παραμένουν 1257 ασθενείς. 4 ασθενείς λιγότεροι βρίσκονται σε αναπνευστική υποστήριξη (984 συνολικά). Επιπλέον καταγράφονται 185 νέοι θάνατοι, 1632 στο σύνολο από την αρχή της πανδημίας. Οι αρχές κάνουν λόγο για σταθεροποίηση της κατάστασης, αλλά συνιστούν προσοχή και επαγρύπνηση στους πολίτες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top