ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η Αφρίκα κάνει αναφορά για τα επεισόδια στην κηδεία της Χελίν Μπολέκ - Πέθανε μετά από απεργία πείνας 288 ημερών

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η Αφρίκα κάνει αναφορά για τα επεισόδια στην κηδεία της Χελίν Μπολέκ - Πέθανε μετά από απεργία πείνας 288 ημερών

Στα επεισόδια στην κηδεία της Χελίν Μπολέκ, τραγουδίστριας του τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum, η οποία πέθανε μετά από απεργία πείνας που διήρκεσε 288 μέρες, αναφέρεται η Αφρίκα.

Σημειώνει ότι η Μπολέκ διαμαρτυρόταν για την λογοκρισία και τις απαγορεύσεις που η τουρκική κυβέρνηση είχε επιβάλει στην δική της μουσική μπάντα αλλά και σε άλλα μουσικά συγκροτήματα στην Τουρκία.
 
Η Αφρίκα γράφει ότι η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει εκατοντάδες άτομα που θέλησαν να μεταβούν στην κηδεία της ακτιβίστριας παρά τις απαγορεύσεις αυτό τον καιρό. Όπως γράφει η εφημερίδα, η αστυνομία εμπόδισε την οικογένεια της Μπολέκ να ακολουθήσει το τελετουργικό που επιθυμούσε για τη ταφή της νεκρής, απέκοψε δρόμους και χρησιμοποίησε σκληρά μέτρα για να εμποδίσει ορισμένα άτομα που ήθελαν να παρακολουθήσουν την τελετή. 
 
Την θλίψη του για τον θάνατο της Μπολέκ εξέφρασε ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζζέτ Ιτζιάν εκφράζοντας σε γραπτή του δήλωση ότι η Τουρκάλα ακτιβίστρια αγωνίστηκε για την δημοκρατία και την ελευθερία.
 
Στο μεταξύ, ο αρθρογράφος Μεχμέτ Γιλμάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας T24 σε άρθρο του με τον τίτλο «Το πρόβλημα του Ερντογάν είναι να κουκουλώσει την αποτυχία του», γράφει μεταξύ άλλων, ότι ο δημοσιογράφος Χακάν Αϊγκούν συνελήφθη γιατί κορόιδεψε  σε μια ανάρτησή του στο Twitter την εκστρατεία του Ερντογάν για συγκέντρωση χρημάτων από τους πολίτες στα πλαίσια της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Συνελήφθη με την κατηγορία ότι «υποκινούσε το μίσος και την εχθρότητα».
 
Αμφισβητώντας την αιτιολογία της σύλληψης, ο Γιλμάζ προσθέτει: «Οι λόγοι που έχουν συλληφθεί οι δημοσιογράφοι φίλοι μας, Μπαρίς Τέρκογλου, Μπαρίς Μπεχλιβάν, Χούλια Κιλίτς, Αϊντίν Κεσέρ, Φερχάτ Τσελίκ και Μουράτ Αγιρέλ, ο λόγος που το OdaTV έχει κλείσει, είναι και ο ίδιος λόγος που συνελήφθη και ο Χακάν Αϊγκούν».
 
Γράφει επίσης ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «εκφοβίζει, τρομάζει, φιμώνει. Τα ΜΜΕ, που ξοδεύουν τα χρήματα του κόσμου, έχουν καταντήσει μια πατσαβούρα. Πίστευαν ότι αν αγόραζαν τα μέσα ενημέρωσης, θα εξαφάνιζαν την πιθανότητα ο λαός να φθάσει στις αλήθειες. Διαψεύσθηκαν και επιτίθενται στους ανεξάρτητους δημοσιογράφους με την οργή ότι έκαναν λάθος. Αυτό γίνεται».
 
Ο αρθρογράφος της Τ24 επέκρινε το γεγονός ότι ο όμιλο Ντεμιρορέν έκανε δωρεάν στην εκστρατεία του Ερντογάν 6 εκατομμύρια 700 χιλιάδες τουρκικές λίρες, αλλά την ίδια στιγμή δεν πλήρωσε τους μισθούς και τις αποζημιώσεις σε 45 δημοσιογράφους του ομίλου τους.
 
Αφού έχετε τόσα χρήματα και μπορείτε να κάνετε μια τέτοια δωρεάν , ποιος είναι ο λόγος της εχθρότητας σας προς τους 45 δημοσιογράφους, που έχουν συνολικά 26 παιδιά, διερωτήθηκε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top