ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάρντο: Τι έχει στο μυαλό του για το μέλλον στην Κύπρο – Τι είπε για πρωταθλήματα

Πάρντο: Τι έχει στο μυαλό του για το μέλλον στην Κύπρο – Τι είπε για πρωταθλήματα

Ο Ούρκο Πάρντο, με δηλώσεις του στον Super Sport Fm 104.0, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα πρωταθλήματα αλλά και για το τι θέλει να κάνει όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Αναλυτικά:

Για το πως περνά:  «Περνώ όπως όλοι σε όλο τον κόσμο αλλά δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε να γυμναστούμε, κάνουμε τα μαθήματα του μωρού και άλλα πράγματα».

Για το γεγονός πως στην Κύπρο είναι καλύτερα τα πράγματα από άλλες χώρες: «Είναι καλύτερα τα πράγματα εδώ σε σχέση με άλλες χώρες αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει ο κόσμος. Ενάμιση μήνα πριν χαλάρωσαν πολύ στην Ισπανία και τώρα το πληρώνουν αυτό. Στην Ισπανία, στην Ιταλία, στις ΗΠΑ δεν αφορά μόνος μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία αλλά έχει και πολύ νεαρότερους, δεν καταλαβαίνει ηλικίες ο ιός».

Για την απόφαση του Βελγίου να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα: «Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι σε δεύτερη μοίρα. Το άκουσα αυτό για το Βέλγιο αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει σε 1-2 μήνες».

Για το αν είναι σύμφωνος με την απόφαση: «Και οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες και ο κόσμος θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα στο γήπεδο αλλά πάνω από όλα είναι υγεία. Μόνο οι ειδικοί μπορούν να μας πουν το «ΟΚ». Δεν ξέρω γιατί το αποφάσισαν αυτό στο Βέλγιο. Στην Ισπανία δεν άκουσαν τους γιατρούς στην αρχή και ήταν τεράστιο λάθος, τώρα τους ακούνε».

Τι κάνει στο σπίτι: «Παίζω μπάλα με το παιδί. Έχω ένα πρόγραμμα εκγύμνασης τερματοφυλάκων και είναι πολύ καλό και κάνω και κάποιες ασκήσεις. Αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ το φτιάξαμε πρόσφατα και θέλουν και ομάδες να το αγοράσουν. Είναι εικονική πραγματικότητα».

Για την οικογένεια του στο εξωτερικό και πως είναι: «Είναι δύσκολο. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα καθώς έμειναν σπίτι. Τους μιλώ σε βίντεοκλήσεις και είναι σημαντικό στο ψυχολογικό κομμάτι. Τώρα ο περισσότερος κόσμος κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι να είσαι κοντά σε αυτούς που αγαπάς».

Αν πάνε καλά και μέσα στον Μάιο και αρχίσουν οι προπονήσεις, πως το βλέπετε; «Μόλις μου πει ένας ειδικός ότι μπορώ να κάνω προπόνηση τότε θα αρχίσουμε προπόνηση όποτε και να είναι αυτό. Το πρώτο μέλημα είναι η υγεία. Είναι αρκετοί οι άνθρωποι σε μια ομάδα και δεν είναι εύκολο».

Για τις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και το γεγονός πως το κάνουν δυσκολότερο το να αγωνιστούν: «Πιστεύω ότι η ΚΟΠ θα πάρει την καλύτερη απόφαση. Το πιο σημαντικό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση και όταν επανέλθουμε να μην κάνουμε τα λάθη που κάναμε πριν, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά παντού».

Για τον αν είναι σε επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιώτου: «Με τον προπονητή μιλάμε συνεχώς, ακολουθούμε το πρόγραμμα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Για τα επόμενα χρόνια: «Νιώθω πολύ καλά και στο κορμί και στο μυαλό. Είναι σημαντικό να καταλάβουν στην Κύπρο ότι πρέπει να πορευθούν με Κύπριους καθώς οικονομικά θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για τον Γιόχαν Βάλεμ και αν τον γνωρίζει:  «Τον ξέρω, όταν ήμουν στην Άντερλεχτ ήταν εκεί. Ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής όταν έπαιζε μπάλα. Η ΚΟΠ ήθελε να φέρει έναν προπονητή με φρέσκες ιδέες και πιστεύω ότι θα είναι καλό βήμα για την Εθνική μας. Η Κύπρος έχει ταλέντο, το θέμα είναι να δουλέψουν και σε δέκα χρόνια θα έχεις παικταράδες. Είναι εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις αλλά πρέπει να το κάνουν. Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι τα πολλά λεφτά πρέπει να τα βάλουν στις Ακαδημίες και στα γήπεδα».

Για το αν θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική; «Άρχισα το δίπλωμα και θέλω να συνεχίσω. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην Κύπρο. Στο μυαλό μου είναι να αρχίσω στην Κύπρο και βλέπουμε. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο αλλά δεν το δουλεύουμε».

Για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας: «Οι 4-5 πρώτες ομάδες είναι κοντά αλλά το επίπεδο δεν είναι τόσο ψηλό όσο προηγούμενα χρόνια. Δεν είδα πολλά παιχνίδια αλλά αυτό κατάλαβα. Είναι καλό που υπάρχει ανταγωνισμός».

The post Πάρντο: Τι έχει στο μυαλό του για το μέλλον στην Κύπρο – Τι είπε για πρωταθλήματα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top