ΔΙΕΘΝΗ

Πληθαίνουν οι θάνατοι, μειώνονται οι εισαγωγές σε νοσοκομεία/ΜΕΘ στη Νέα Υόρκη

Πληθαίνουν οι θάνατοι, μειώνονται οι εισαγωγές σε νοσοκομεία/ΜΕΘ στη Νέα Υόρκη

Επιβεβαιώνοντας την ορθότητα των εκτιμήσεων των ειδικών ότι αυτή η εβδομάδα και πιθανόν η επόμενη, θα ήταν οι σκληρότερες και περισσότερο θανατηφόρες της πανδημίας, οι ΗΠΑ κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο περισσότερους από 1.200 θανάτους, με τη Νέα Υόρκη να βιώνει την πλέον πολύνεκρη μέρα, με 731 νεκρούς.

 
Το ποσοστό αύξησης των θανάτων είχε σημειώσει πτώση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, για δύο συνεχείς ημέρες. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις ότι ίσως η πανδημία πλησιάζει στο πλατό, δηλαδή στην κορύφωση της καμπύλης, καθώς τόσο οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, όσο και η τοποθέτηση σε αναπνευστήρες συνέχισαν να μειώνονται. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέτρεψε τελικά να χρησιμοποιηθεί το πλωτό νοσοκομείο Comfort για την περίθαλψη ασθενών του κορωνοϊού, αυτό ωστόσο θα μειώσει τη δυναμικότητά του σε κλίνες από τις 1.000 σε 500.
 
Στις ΗΠΑ ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις 380 χιλιάδες, με 11.881 θανάτους. Σε 138.836 ανέρχονται τα κρούσματα στην πολιτεία Νέας Υόρκης και 5.489 οι θάνατοι.
 
Παρά τα μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο κυβερνήτης Κουόμο προειδοποίησε πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πρέπει να συνεχιστούν με μεγάλη αυστηρότητα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις κηδείες και θρησκευτικές τελετές.

Για δεύτερη φορά, η Χασιδική εβραϊκή κοινότητα του Μπρούκλιν αψήφισε τους κανόνες και σε κηδεία ραβίνου συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 άτομα, προκαλώντας την οργή του κυβερνήτη Νέας Υόρκης και του δημάρχου. Ωστόσο, δεν έγιναν συλλήψεις ούτε επιβλήθηκαν πρόστιμα.
 
Οι θρησκευτικές τελετές, ιδιαίτερα στις αρχές της επιβολής των περιορισμών στη Νέα Υόρκη, ήταν μεταξύ των βασικών εστιών μετάδοσης του κορωνοϊού. Πάνω από 35 άτομα τα οποία είχαν παρευρεθεί σε κηδεία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Νέας Υόρκης ασθένησαν από τον κορωνοϊό, ενώ 8 από τους 20-25 παρευρεθέντες σε χειροτονία που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε ναό του Μπρούκλιν βρέθηκαν θετικοί στον ιό κι ένας ιερέας είναι διασωληνωμένος.
 
Μετά την αποκάλυψη της δημάρχου του Σικάγου, Lori Lightfoot, ότι το 72% τα ατόμων που πέθαναν από κορωνοϊό στην «Πόλη των Ανέμων» είναι αφροαμερικανοί, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες της πολιτείας να ετοιμάσουν στατιστικά στοιχεία με την φυλετική προέλευση των θυμάτων της ασθένειας.
 
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς αναμένεται να πραγματοποιήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη τέσσερις τηλεδιασκέψεις για να ενημερώσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στη Βουλή και τη Γερουσία, για την πορεία των προσπαθειών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την κατάσταση της οικονομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top