ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Εξετάσεις χωρίς φυσική παρουσία - Τα εναλλακτικά σενάρια εξετάσεων Μαΐου - Δεν ακυρώνονται

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Εξετάσεις χωρίς φυσική παρουσία - Τα εναλλακτικά σενάρια εξετάσεων Μαΐου - Δεν ακυρώνονται

Δεν τίθεται θέμα ακύρωσης των εξετάσεων Μαϊου για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσο Χριστοφίδη οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά με παράταση μιας εβδομάδας. 

Το σενάριο για φυσικη παρουσία των φοιτητών στις εξετάσεις Μαϊου αποκλείεται, όπως αναφέρει ο Πρύτανης και αυτό είναι μια απόφαση που έχει πάρει ήδη το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συμπλήρωσε οτι θα προχωρήσουν σε εξετάσεις με εναλλακτικούς τρόπους και διευκρίνησε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και κάθε καθηγητής ανάλογα με την φύση του μαθήματος θα επιλέξει τον κατάλληλο τρόπο ή συνδιασμό τρόπων.

Κάποιοι τρόποι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χρησιμοποιούνται εδω και αρκετά χρόνια σε πολλά πανεπιστήμια.

Ένας εναλλακτικός τρόπος εξέτασης οπως εξήγησε στο τρίτο του ΡΙΚ είναι η εξέταση απο το σπίτι. Αναλύοντας το συγκεκριμένο τρόπο , ανέφερε οτι πρόκειται για μια απαιτητική εξέταση που θα πρέπει να τελειώσει σε δυο μέρες ο φοιτητής και αυτο το χρονικό περιθώριο μόλις που είναι αρκετό, καθώς είναι μια εξέταση που δε μπορεί να βρει ο φοιτητής απαντήσεις σε εγχειρίδια ή να ζητήσει βοήθεια. "Θα πρέπει να συνδυάσεις γνώσεις και την εμπειρία του ,να βάλει το μυαλό του να δουλέψει και να έρθει με λύσεις".

Μια άλλη επιλογή είναι η εξ αποστάσεως εξέταση σε πραγματικό χρόνο, αυτό προϋποθέτει σύμφωνα με τον Πρύτανη "μικρά ακροατήρια, να υπάρχει η τεχνολογία που θα επιτρεπει την επιτήρηση των φοιτητών κατα την διάρκεια της εξέτασης οπου θα είναι αδύνατο να καταφύγει σε αθέμιτους τρόπους".

Απο την άλλη υπάρχει σύμφωνα με τον Πρύτανη και η προφορική εξέταση μέσα απο το διαδίκτυο όπως μια τηλεδιάσκεψη.

Ενω έκανε σαφές πως ανάμεσα στους εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης είναι και η αντικατάσταση τελικής εξέτασης με εργασίες και projects, λαμβάνοντας υπόψη οτι ολα τα πιο πάνω ως τρόποι θα έχουν την ίδια δυσκολία , την ίδια βαρύτητα , την ίδια αξία με μια τελική εξέταση.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει κάνει το σχεδιασμό του και έχουν σταλθεί σύμφωνα με τον Πρύτανη στους καθηγητές οι επιλογές εναλλακτικών τρόπων εξέτασης, οι οποίοι θα επιλέξουν τον κατάλληλο αναλόγως της ιδιαιτερότητας (φύση) του μαθήματος τους και το μέγεθος του ακροατηρίου τους, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και το επίπεδο της εξέτασης, κάτι στο οποίο το Πανεπιστήμιο δεν θα κάνει υποχωρήσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top