ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Είκοσι χιλιάδες Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Είκοσι χιλιάδες Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία

Με σχεδόν 20.000 θανάτους, οι ΗΠΑ είναι πλέον στην κορυφή του πένθιμου παγκόσμιου κατάλογου του κορωνοϊού, καταγράφοντας 508.126 κρούσματα, σχεδόν το 30% παγκοσμίως και μάλιστα με χαμηλό ποσοστό τεστινγκ.

Πάνω από 2.100 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 19.827, ενώ περισσότεροι από 10.927 παραμένουν σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση, προμηνύοντας συνέχιση του υψηλού ρυθμού των θανάτων.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το τελευταίο 24ωρο 783 άτομα έχασαν τη ζωή τους, όμως η κατάσταση συνεχίζει να σταθεροποιείται, σε σχέση με τα ποσοστά εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, δείχνοντας ότι η επιδημία στην πολιτεία έχει φτάσει σε πλατό.
 
«Μπορείτε να δείτε τους αριθμούς να σταθεροποιούνται, όμως αυτό γίνεται με τρομακτικούς ρυθμούς που σημαίνουν απώλεια ζωών και πόνο», είπε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, που για μια ακόμη φορά απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.
 
«Κρατήσαμε τα πολιτικά εκτός της κρίσης κι εργάστηκα σκληρά για να το πετύχω», πρόσθεσε.
 
Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης – με τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς σ’ όλη τη χώρα - Μπιλ ΝτιΜπλάζιο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, λέγοντας ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτε να φέρουν τους μαθητές πίσω το Μάιο και μετά να υποχρεωθούν να διακόψουν τα μαθήματα, γιατί σίγουρα θα παρουσιάζονται μεμονωμένα κρούσματα.
 
Ο κυβερνήτης Κουόμο αμφισβήτησε την δικαιοδοσία του δημάρχου να λάβει τέτοια απόφαση, λέγοντας ότι ανήκει σ’ αυτόν και δεν πρόκειται να ληφθεί σύντομα, αφού δεν είναι σε θέση να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούν το Μάιο ή τον Ιούνιο.
 
Τόνισε επίσης ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σε συντονισμό με όλες τις περιφέρειες την μητροπολιτικής περιοχής, οι οποίες γειτνιάζουν με το δήμο Νέας Υόρκης.
 
Ο πρόεδρος Τραμπ που θα περάσει το Πάσχα στο Λευκό Οίκο, παρακολουθώντας αύριο την θεία λειτουργία από το διαδίκτυο, είπε την Παρασκευή ότι κοιτάζει για την ημερομηνία που θα ξαναλειτουργήσει η χώρα, όμως «δεν θα κάνουμε κάτι μέχρι να γνωρίζουμε πως δεν θα διακινδυνεύει η υγεία της χώρας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top