ΔΙΕΘΝΗ

ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προβλέψεις για πολύ περισσότερους θανάτους - Επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης

ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προβλέψεις για πολύ περισσότερους θανάτους - Επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο εκ των επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης Τζόνσον, καθηγητής Τζέρεμι Φάραρ.

 

Ο διευθυντής του οργανισμού Wellcome Trust και ειδικός στις πανδημίες Βρετανός καθηγητής δήλωσε την Κυριακή στο BBC ότι ο αριθμός των σχεδόν χιλίων νεκρών την ημέρα που είχε καταγραφεί το περασμένο τριήμερο δείχνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα.

«Οι αριθμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Ελπίζω ότι πλησιάζουμε στη μείωση των αριθμών. Αλλά ναι, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να είναι σίγουρα μία από τις χειρότερα, αν όχι η χειρότερα επηρεασμένη χώρα στην Ευρώπη», είπε ο καθηγητής Φάραρ.

Ο ίδιος αντιπαρέβαλε την εικόνα στη Βρετανία με εκείνη των συγκριτικά πολύ λιγότερων θανάτων στη Γερμανία, παραδεχόμενος ότι εκεί απέδωσε το μαζικό πρόγραμμα διαγνωστικών ελέγχων του πληθυσμού, ιχνηλάτησης και απομόνωσης των επαφών των φορέων.

Οι δηλώσεις του καθηγητή Φάραρ ήρθαν ενώ γίνονται όλο και πιο επίμονες οι ερωτήσεις προς τη βρετανική Κυβέρνηση για το κατά πόσο ήταν λανθασμένες οι υποδείξεις των επιστημονικών συμβούλων της που οδήγησαν στην καθυστερημένη σε σύγκριση με άλλες χώρες λήψη μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων.

Καθημερινές είναι επίσης οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για την αργοπορία στη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας που αναφέρονται από γιατρούς νοσηλευτές και εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής περίθαλψης.

Ο καθηγητής Τζον Άστον, πρώην περιφερειακός διευθυντής δημόσιας υγείας για τη ΒΑ Αγγλία, σχολίασε ότι όλα ξεκίνησαν από τον μη έγκαιρο σχεδιασμό από τη βρετανική κυβέρνηση, που οδήγησε μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση παραγγελίας απαραίτητων συσκευών και αναλώσιμων υλικών για το NHS.

Η Αντιπρόεδρος του Βασιλικού Συλλόγου Χειρουργών Σου Χιλ, εξάλλου, επέκρινε τον «πολιτικό επικοινωνιακό» χαρακτήρα των καθημερινών ενημερωτικών συνεντεύξεων Τύπου από υπουργούς για τον κορωνοϊό, καθώς θεωρεί ότι επιχειρούν να καλύψουν την υστέρηση στη δράση της κυβέρνησης. Η ίδια εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων στη χώρα θα φτάσει τους 30.000.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά ήδη πάνω από 10.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Κατά τη χθεσινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ επανέλαβε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών του NHS, τονίζοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top