ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Τρανταχτό» παράδειγμα προς αποφυγή- 26 νοσούντες από κορωνοϊό γιατί δεν πρόσεχαν και αδιοφορούσαν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Τρανταχτό» παράδειγμα προς αποφυγή- 26 νοσούντες από κορωνοϊό γιατί δεν πρόσεχαν και αδιοφορούσαν

«Ο  αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίζονται ανάμεσα στον πληθυσμό μας προβληματίζει έντονα διότι επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι ο ιός υπάρχει στην κοινότητα και μεταδίδεται» δήλωσε την Τρίτη 14/4 ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκκης.

Οι αρμοδιοι του Υπουργείου Υγείας όπως σημείωσε έχουν στοιχεία που φανερώνουν ότι, αρκετοί έχουν μολυνθεί διότι απέφευγαν να πάρουν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα, δεν είχαν αντιληφθεί τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ουσιαστικά λόγος έγινε για τα 26 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε αλλοδαπούς εργάτες μονάδας παραγωγής αλυσίδας αρτοποιείων που όπως διευκρνίστηκε  διέμεναν στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, και δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Το είπαμε πολλές φορές θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: Ανάμεσά μας υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς που μεταδίδουν τον ιό και ο καθένας από εμάς είναι δυνητικό υποψήφιο κρούσμα» κατέληξε ο Δρ. Κωστρίκκης ενώ και ο Δρ. Μάριος Λοίζου δεν παρέλειψε να αναφέρει:

« Έχουμε μιλήσει ξανά για την ατομική ευθύνη. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αυτό δεν θα μας το εξασφαλίσει κανένα τεστ και κανένας έλεγχος. Μόνο η αυστηρή τήρηση αυτών που λέμε καθημερινά. Να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια, να μην ακουμπάμε το πρόσωπο.»

 

 

Στ. Στ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top