LIKE ONLINE

Θέλετε ασφαλέστερη πλοήγηση των παιδιών σας στο Internet...Εδώ είναι η λύση!

Θέλετε ασφαλέστερη πλοήγηση των παιδιών σας στο Internet...Εδώ είναι η λύση!

Ελέγξτε τις εφαρμογές και το περιεχόμενο που προβάλλονται στην οθόνη των iPhone και iPad, προτού αυτά βρεθούν σε παιδικά χέρια

Το Διαδίκτυο έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι «προνόμιο» των ενηλίκων. Τα παιδιά είναι συχνά πολύ πιο ενεργοί χρήστες σε σχέση με τους γονείς τους. Εξάλλου, στον δυτικό κόσμο υπολογίζεται ότι ένα στα τρία νήπια, ηλικίας μόλις τριών ετών, είναι online και μεγαλώνοντας τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη ψηφιακή ταυτότητα στον κυβερνοχώρο, προτού αποκτήσουν κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας στον φυσικό κόσμο.

Αλλά είναι αρκετά ασφαλές για τα παιδιά να το χρησιμοποιούν, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα αντιμετωπίσουν ακατάλληλο περιεχόμενο; Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το 2014 περισσότεροι από τους μίσους (59,5%) χρήστες του Διαδικτύου στην Ελλάδα ήρθαν αντιμέτωποι με πορνογραφικό περιεχόμενο. Το 38,7% συνάντησε ιστοσελίδες τυχερών παιγνίων και το 20% των χρηστών ήρθε αντιμέτωπο με sites που περιείχαν υβριστικό περιεχόμενο και βωμολοχίες.

Ωστόσο υπάρχουν λύσεις που κάνουν περισσότερο ασφαλή την πλοήγηση των παιδιών στο web, όπως και τη χρήση άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών και περιεχομένου. Μάλιστα, στο iOS η ενσωματωμένη λειτουργία γονικού ελέγχου προσφέρει αρκετές επιλογές για το αποτελεσματικότερο φιλτράρισμά τους.

Επιλέγοντας Ρυθμίσεις, Γενικά και μετά ενεργοποιώντας τους περιορισμούς, έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις την πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές, αλλά και να ορίσεις το επιτρεπόμενο περιεχόμενο που θα προβάλλεται στην οθόνη του iPad, του iPhone ή του iPod touch.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top