ΚΟΥΣΙΟΣ: ‘Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχεται πιέσεις από κανένα’ - Τι δήλωσε για την επικείμενη άρση των περιορισμών

ΚΟΥΣΙΟΣ: ‘Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχεται πιέσεις από κανένα’ - Τι δήλωσε για την επικείμενη άρση των περιορισμών

Έντονος ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε σχέση με την στρατηγική της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας και την συνεπακόλουθη χαλάρωση των μέτρων.

Μετά και πολλά δημοσιεύματα που αφορούσαν κυρίως δηλώσεις επιχειρηματικών και εκκλησιαστικών κύκλων, που κινούνταν σε μία κατεύθυνση για ώθηση για γρηγορότερη άρση περιορισμών, ο κ. Κούσιος επισήμανε στο Κρατικό Ραδιόφωνο και στον Alpha Κύπρου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν δέχεται πιέσεις από κανένα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ‘δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, οικονομικών παραγόντων και επαγγελματικών φορέων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας’

Ακολούθως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ‘με κανένα τρόπο δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε να χάσουμε ότι με πολλούς κόπους κατορθώσαμε μέχρι σήμερα’, κάνοντας λόγο για ‘θέμα ορθολογιστικής διαχείρισης της κατάστασης’

Παρόλα αυτά, τόνισε εκ νέου ότι η κατάσταση απολογίζεται ως θετική, πράγμα που επιτρέπει στην Κυβέρνηση να προχωρήσει με τη χαλάρωση μέτρων και την υπό συνθήκες, μερική και σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επισήμανε, όμως και πάλι, ότι η κυβέρνηση θα προχωράει προσεκτικά και σταδιακά, καθώς και ότι θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση, αλλά και ανά δεκαπενθήμερο, οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Τέλος, ο κ. Κούσιος σημείωσε επίσης οτι σήμερα Τρίτη (28/04) θα παραληφθούν οι προτάσεις της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείο Υγείας για το πλάνο άρσης των περιοριστικών μέτρων. Επιβεβαιώσε δε ξανά, ότι αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα λάβει σήμερα τις προτάσεις της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας για άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αυτές τις αποφάσεις, μάλιστα, θα περιλαμβάνονται και μέτρα που θα ληφθούν μεταγενέστερα, όπως το άνοιγμα αεροδρομίων και ο τουρισμός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE