ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμα διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ τέσσερις ασθενείς- 'Ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε'

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμα διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ τέσσερις ασθενείς- 'Ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε'

Στα 6 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 2.436 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκε από τις αρχές το απόγευμα της Τετάρτης 29/4.


Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 843, περιλαμβανομένων των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 587 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό.

Επίσης, από σύνολο 315 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρέθηκαν 5 θετικά κρούσματα.

Από σύνολο 232 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκε ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ από το σύνολο 269 εργαστηριακών διαγνώσεων που επέστρεψαν από το εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Επιπλέον, από σύνολο 646 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα και από σύνολο 173 εργαστηριακών εξετάσεων, που ολοκληρώθηκε από δείγμα εργαζομένων του ΟΚΥπΥ, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα.

Από σύνολο 214 εργαστηριακών διαγνώσεων από τον έλεγχο 2.000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων, καθώς και στους οίκους ευγηρίας δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα στις 16:00, συνολικά 17.601 εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δρ. Μάριο Λοίζουμέχρι τις 15:00 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν δύο εξιτήρια. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερεις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής στη ΜΕΘ Λεμεσού και ένας ασθενής στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε λίγο ανακοινώνονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αποφάσεις για σταδιακή άρση μέτρων. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και το δικαιούμαστε, για ένα νέο ξεκίνημα. Εδώ και μήνες, όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Μείναμε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, αλλάξαμε τον τρόπο ζωής μας. Στερηθήκαμε πολλά. Μείναμε όμως υγιείς, προστατεύσαμε τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, σώσαμε όσες ζωές μπορούσαμε περισσότερες. Τα καταφέραμε όλοι μαζί, για αυτό σας ευχαριστούμε. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.

Είμαστε όμως σήμερα πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι από τότε που ξεκινήσαμε. Το Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί. Είμαστε όλοι πιο ενημερωμένοι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να μείνουμε ασφαλείς και να προχωρήσουμε μπροστά. Καθώς όλο και περισσότεροι θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας, η ανάγκη αυστηρής τήρησης των αποστάσεων, η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι ακόμα πιο επιτακτικά.

Ξεκινάμε τη νέα προσπάθεια. Ευελπιστούμε ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top