ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη Δευτέρα (3/5) τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΔ και Υπουργού Παιδείας σε σχέση με την επαναλειτουργία των σχολείων

Τη Δευτέρα (3/5) τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΔ και Υπουργού Παιδείας σε σχέση με την επαναλειτουργία των σχολείων

Τηλεδιάσκεψη της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου για το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας των δασκάλων.

Στην ανακοίνωση  αναφέρεται πως στη συνάντηση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και Συνομοσπονδιών Οργανωμένων Γονιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη 30 Απρίλιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς, ότι με συστάσεις που έγιναν από την επιδημιολογική ομάδα και απόφαση της Κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές (πέραν αυτών της Γ Λυκείου που επιστρέφουν στα σχολεία στις 11 Μαΐου) μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία μεταξύ, 18 Μαΐου και 1 Ιουνίου, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Αναφέρει ότι η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες 2 βδομάδες και θα καθοριστεί με λεπτομέρεια μετά από διαβουλεύσεις που θα γίνουν με τον Υπουργό Παιδείας, τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς.

«Ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων γι` αυτό το διάστημα θα καθοριστεί, επίσης, στις διαβουλεύσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, θα υπάρξει εντατικός διάλογος μεταξύ ΥΠΠΑΝ, Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και Γονιών για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία και όλα τα μέτρα Ασφάλειας και Υγείας που πρέπει να ισχύσουν με την επαναλειτουργία των σχολείων.
 
Τέλος, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το ΔΣ της, αφού ενημερωθεί για τις εξελίξεις, σε επόμενες συνεδρίες του θα καθορίσει τις θέσεις της Οργάνωσης λαμβάνοντας υπόψη τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top