ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι αναφέρει για το εμβόλιο και τι φοβούνται οι επιστήμονες για το δεύτερο κύμα κορωνοϊου

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι αναφέρει για το εμβόλιο και τι φοβούνται οι επιστήμονες για το δεύτερο κύμα κορωνοϊου

Θα υπάρξουν μικροεξάρσεις όπως αναφέρει ο Δρ.Καραγγιάνης κατα την περίοδο χαλάρωσης των μέτρων.

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊου το οποίο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο για τον κόσμο.

Οπως σχολίασε χαρακτηριστικά φοβούνται να μην φτάσουν τα επίπεδα της Ισπανικής γρίπης του 1918 όπου στο πρώτο κύμα έχασαν την ζωή τους 1.5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ το δεύτερο κύμα χτύπησε με 50 εκατομμύρια θανάτους. Αυτό είναι το εφιαλτικό σενάριο που δεν θα ήθελαν να δουν οι επιστήμονες με μια νέα έξαρση και νέο κυμα της πανδημίας του κορωνοϊου.

Για αυτο οπως τόνισε είναι σημαντικό να βρεθεί όσο πιο νωρίς το εμβόλιο . Χαρακτηριστικά ανέφερε "Ελπίζω αυτό το εμβόλιο που δοκιμάζεται στην Αγγλία τώρα να βγεί σε καλό" ενώ αποκάλυψε ότι ένας γνωστός του ως εθελοντής έχει πάρει το εμβόλιο και σε επικοινωνία μαζί του, του εξομολογήθηκε ότι ήδη εχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα μέσω του εμβολίου.Αυτό όπως είπε είναι θετικό και αναμένεται να δείξει αν θα έχει ανοσία."

Εξήγησε ότι στην Αγγλία είχαν φτιάξει ένα εμβόλιο χρόνια πριν για ένα άλλο είδους κορωνοϊου το οποίο είχε περάσει κάποια στάδια ασφάλειας και τώρα οι επιστήμονες το έχουν μεταλλάξει για το νέο κορωνοϊο ελπίζοντας ότι αν παράξει αντισώματα τότε θα είναι και η λύση η οποία θα έρθει πιο νωρίς και θα γίνει και η προπαρασκευή του για να βγει στην αγορά.

Μέχρι τότε όμως αυτό που θα προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες στην Κύπρο είναι να προκύψουν εξάρσεις με 30-40 κρούσματα την μέρα για 3-4 συνεχόμενες ημέρες. "Ελπίζω να μην το δούμε αυτό και να είναι μικροεξάρσεις και ελεγχόμενες" δήλωσε ο κ.Καραγιάννης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top