ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: Έρογλου - Ακιντζί στον β' γύρο των "εκλογών

Κατεχόμενα: Έρογλου - Ακιντζί στον β' γύρο των "εκλογών

Το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 62,34%, το χαμηλότερο που καταγράφηκε ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση στο ψευδοκράτος.

Ντερβίς Έρογλου και Μουσταφά Ακιντζί περνούν στον δεύτερο γύρο των λεγόμενων "προεδρικών εκλογών" στο ψευδοκράτος, μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα αποτελέσματα έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Ντερβίς Έρογλου: 28,18%
Μουσταφά Ακιντζί: 26,92%
Σιμπέλ Σιμπέρ: 22,54%
Κουντρέτ Οζερσάι: 21,23%
Μουσταφά Ονουρέρ: 0,39%
Μουσταφά Ουλάς: 0,24%
Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ: 0,49%

Το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 62,34%, το χαμηλότερο που καταγράφηκε ποτέ σε εκλογική αναμέτρηση στο ψευδοκράτος.

Στο μεταξύ, στο εκλογικό επιτελείο του Μουσταφά Ακιντζί, που βρίσκεται κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, είχαν οι πανηγυρισμοί πριν από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Οι υποστηρικτές του Τουρκοκύπριου πολιτικού υποστήριζαν μέχρι της τελευταίας στιγμής ότι ο υποψήφιός του θα βρισκόταν πρώτος στον επόμενο γύρο και όχι δεύτερος, όπως έδειχναν τα πρώτα αποτελέσματα.

Πάντως, ο τουρκολόγος Σπύρος Αθανασιάδης, μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ποσοστό που έχει εξασφαλίσει ο κ. Ακιντζί είναι ικανό, με τις ανάλογες συμμαχίες στον δεύτερο γύρο, να τον αναδείξει στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης, μπορεί να λεχθεί ότι ο Μουσταφά Ακιντζί έχει πετύχει την ανατροπή, δεδομένου ότι ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριζε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ποσοστό 50% από τον πρώτο γύρο.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Οζγιγίτ, που στηρίζει τον κ. Ακιντζί, δήλωσε στο παράνομο τηλεοπτικό δίκτυο "Μπαϊράκ" ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα και πως "το καθεστώς στην πραγματικότητα γκρεμίστηκε".

Είπε ότι ο "λαός πλέον θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στον δεύτερο γύρο, αυτή η θέληση του κόσμου θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και "η νοοτροπία του σκοταδισμού θα ριφθεί στα σκουπίδια, θα γίνει ιστορία". Τόνισε ότι "θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την ειρήνη, τη δημοκρατία, μια ανθρώπινη διαβίωση και όλοι μαζί θα κάνουμε τα βήματα για το αύριο".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top