ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανόν σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ τα σχολεία να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Πιθανόν σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ τα σχολεία να μην ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντι Μπλάζιο δήλωσε την Τετάρτη 13/5 ότι στόχος του είναι τα σχολείο της μεγαλούπολης να λειτουργήσουν πλήρως με τη νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο, ωστόσο, «θα υπάρξουν διαφορετικές επιλογές για την περίπτωση που δεν αισθανόμαστε ότι είναι ασφαλές να λειτουργήσουν πλήρως».


Πάντως, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο μεσολαβούν 4 μήνες, στη διάρκεια των οποίων πολλά μπορούν να συμβούν.
 
«Ας μην παραγνωρίζουμε τον παράγοντα χρόνο και το πώς θα είναι ο κόσμος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο όταν θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα βασίζονται σε στοιχεία και γεγονότα», πρόσθεσε.
 
Ένας από τους παράγοντες στους οποίους ο δήμαρχος Ντι Μπλάζιο επενδύει είναι τα πιθανά αποτελέσματα της αντιμετώπισης της πανδημίας με τα μαζικά τεστ του πληθυσμού και των νέων προσεγγίσεων ιχνηλάτησης των κρουσμάτων.  Όλα αυτά, μαζί με τον καθαρισμό των σχολείων, ίσως συμβάλλουν στην ασφαλή λειτουργία τους.
 
Οι δηλώσεις Ντι Μπλάζιο έγιναν σε μια στιγμή που στις ΗΠΑ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός κατά πόσο θα λειτουργήσουν πλήρως οι τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κάτι που πιέζει να συμβεί ο Λευκός Οίκος. Ωστόσο, οι προβλέψεις για υψηλό αριθμό θανάτων (147.000 μέχρι τον Αύγουστο) και οι χαμηλές προσδοκίες για δημιουργία εμβολίου του κορωνοϊού μέχρι το Φθινόπωρο, ή αποδεδειγμένα αποτελεσματικής θεραπείας της ασθένειας, προκαλούν ανησυχίες στους ειδικούς της υγείας, ιδίως σε πολιτείες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων/θανάτων. Τις ανησυχίες επιτείνουν τα έντονα συμπτώματα κορωνοϊού σε μικρά παιδιά, παρόμοια με αυτά της ασθένειας «καβασάκι».

Το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Σεπτέμβριο σχεδόν όλες οι τάξεις του εξαμήνου θα διεξαχθούν με διδασκαλία εξ αποστάσεως και κανένα από τα κάμπους δεν θα λειτουργήσει.

Την Τρίτη, καταθέτοντας στη Γερουσία, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι χαρακτήρισε εξωπραγματική την προσδοκία των κολεγίων να αναμένουν να έχει ετοιμαστεί εμβόλιο μέχρι το Φθινόπωρο και προειδοποίησε ότι οι πολιτείες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με σοβαρές επιπτώσεις αν βιαστούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε στους 166, από 195 τη Δευτέρα, ανεβάζοντας το σύνολό τους στην πολιτεία σε 27.175. Μείωση σημείωσαν και τα νέα κρούσματα και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.411.128, οι θάνατοι σε 83.564 και οι αποθεραπευθέντες μόλις σε 300 χιλιάδες, ενώ περίπου 16,5 χιλιάδες παραμένουν σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση.

Η Νέα Υόρκη έχει καταρτίσει πρόγραμμα σταδιακού ανοίγματος, ανά κομητεία, με τις πρώτες τρεις να ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα. Οι υπόλοιπες ωστόσο δεν αναμένεται να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις για επαναλειτουργία βασικών κλάδων της οικονομίας, πριν τα μέσα Ιουνίου.

Στην πρωτεύουσα της χώρας Ουάσιγκτον, τα μέτρα περιορισμού επεκτάθηκαν μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top