ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Καθοριστική η σημερινή μέρα για το μέλλον της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν

ΚΥΠΡΟΣ: Καθοριστική η σημερινή μέρα για το μέλλον της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν

Καθοριστική η σημερινή μέρα για την τύχη της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, η οποίο αναβλήθηκε προσωρινά από το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό με την ηγεσία της ΚΟΠ υπό τον Πρόεδρο της Γιώργο Κούμα και όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς της χώρας, ΠΑΣΠ, και Σύνδεσμο Διαιτητών. Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν επίσης και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Η σύσκεψη κρίνεται καθοριστικής σημασίας για το αν θα επαναρχίσουν οι φετινές διοργανώσεις.

Κύριο αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης θα είναι το Πρωτόκολλο Υγείας που θα διέπει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και θέματα οικονομικής φύσης και ενίσχυσης των σωματείων που έχουν πληγεί εξαιτίας της διακοπής.

Αν και η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε αυτές τις μέρες ότι η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης είναι καθαρά απόφαση της ΚΟΠ, πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο Προεδρικό. Στη συνέχεια, η ΚΟΠ θα προχωρήσει αύριο Παρασκευή (15/05) σε νέα Γενική Συνέλευση, όπου θα πάρει και την τελική πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή για έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το κλίμα που επικρατούσε μέχρι την περασμένη εβδομάδα ευνοούσε την πλήρη διακοπή της σεζόν. Ωστόσο, αυτό αντιστράφηκε μετά και από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή.

Το Πρωτόκολλο Υγείας που θα τεθεί επί τάπητος σήμερα, είναι αυτό που θα διέπει όλων των παραμέτρων που αφορούν το ποδόσφαιρο, όπως τη διεξαγωγή των προπονήσεων, τις μετακινήσεις των ομάδων, τις αποστολές των ομάδων στους αγώνες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και το τι θα γίνει σε ένα ενδεχόμενο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ή περισσότερες ομάδες.

Η Κυβέρνηση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τα Διατάγματα έχει δώσει το πράσινο φως για διεξαγωγή προπονήσεων μέχρι πέντε αθλητών μαζί, από τις 18 θα δίδεται η ευχέρεια προπονήσεων μέχρι 10 αθλητών και από την 1η Ιουνίου οι προπονήσεις θα διεξάγονται κανονικά με πλήρεις ομάδες. Παράλληλα, με βάση τα διατάγματα, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις 9 Ιουνίου και μετά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top