ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Μπαράζ ελέγχων σε λιανικό εμπόριο - Λουκέτο σε 6 εργοτάξια

ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Μπαράζ ελέγχων σε λιανικό εμπόριο - Λουκέτο σε 6 εργοτάξια

Συνολικά 695 επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 1400 σήμερα στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια στις οποίες συμμετείχαν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα και των Δήμων κάτω από τον συντονισμό του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι από τις επιθεωρήσεις που έγιναν σήμερα για την τήρηση της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, 622 έγιναν στο λιανικό εμπόριο, και σε αυτές διαπιστώθηκε ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης, αλλά υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις ανυπαρξίας σήμανσης, ιδίως στο πάτωμα.

Στις 695 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 73 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε μέτριο επίπεδο συμμόρφωσης, όπως σημειώνεται. "Σε κάποια εργοτάξια δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις και διευκολύνσεις καθαρισμού. Στις περιπτώσεις αυτές έγιναν αυστηρές υποδείξεις για βελτίωση των μέτρων προστασίας και εκδόθηκαν έξι Ειδοποιήσεις Απαγόρευσης λειτουργίας, τριών εργοταξίων στη Λεμεσό, δύο στη Λάρνακα και ενός στην Πάφο)".

Επίσης, επιβλήθηκαν τέσσερα Εξώδικα Πρόστιμα σε πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν σε ένα εργοτάξιο στη Λευκωσία, ένα στη Λεμεσό και σε δύο εργοτάξια στη Λάρνακα.

Συνολικά, αναφέρεται, από τις 4 Μαΐου, που άρχισαν εντατικές επιθεωρήσεις, έγιναν 6.556 επιθεωρήσεις. Από αυτές 5.612 έγιναν στο λιανικό εμπόριο και 944 στα εργοτάξια. Επίσης, απαγορεύτηκε η λειτουργία 54 εργοταξίων και επιδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα σε 14 πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν στα εργοτάξια.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για επίτευξη καλύτερης συμμόρφωσης.

Στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων προστίμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών), καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top