ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Κόκκινος συναγερμός - Τεράστιος κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Κόκκινος συναγερμός - Τεράστιος κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» είναι ο κίνδυνος έκρηξης δασικών πυρκαγιών το  προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, το οποίο και απευθύνει θερμή έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. 

Σε ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρεται ότι το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού»

«Εκτός από τον αυξημένο κίνδυνο έναρξης και επέκτασης πυρκαγιών λόγω του καύσωνα και της έντονης βλάστησης που παρατηρείται σε κάθε σημείο του νησιού ως αποτέλεσμα της ευλογημένης πολυομβρίας, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης, λόγω της πανδημίας του COVID-19», προστίθεται.

Γι’ αυτό, το Τμήμα Δασών, απευθύνει «θερμή έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις καθημερινές του δραστηριότητες στο ύπαιθρο αλλά και στις επισκέψεις του σε δασικές περιοχές, ώστε να μη γίνουμε πρόξενοι πυρκαγιάς από αλόγιστες ενέργειες».

Τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ  η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.

Καλεί επίσης το κοινό, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

«Αυτό το καλοκαίρι σπάζουμε και την αλυσίδα των δασικών πυρκαγιών… Καμία σπίθα = Καμία πυρκαγιά», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top