ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 8 μέρες κράτηση σε γαμπρό και πεθερό - Φαίνεται να έκλεψαν μάσκες απο εισαγωγές του κράτους και να τις πωλούσαν

ΛΕΜΕΣΟΣ: 8 μέρες κράτηση σε γαμπρό και πεθερό - Φαίνεται να έκλεψαν μάσκες απο εισαγωγές του κράτους και να τις πωλούσαν

Οκτώ μέρες προσωποκράτηση σε 55χρονο και 27 χρόνο, γαμπρό και πεθερό, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για υπόθεση απάτης με μάσκες.

Στη σύλληψη των δυο προέβη το πρωι του Σαββάτου (16/5) η αστυνομία Λεμεσού, ενώ τα δυο πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού την ίδια μέρα, το οποίο και αποφάσισε την 8ήμερη προσωποκράτηση τους για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης απάτης με μάσκες.

Οπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο αρθρο πρόκειται για υπόθεση που αφορά κλοπή 16 χιλιάδων μασκών που εισήγαγε το Υπουργείο Υγείας από την Κίνα με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες που παροσιάστηκαν εν μέσω πανδημίας για προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται με μάσκες συγκεκριμένου τύπου που όπως αναφέρθηκε πιο πάνω εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και παραχωρήθηκαν δωρεάν σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες και οι οποίοι οπως φαίνεται πωλήθηκαν παράνομα σε φαρμακεία στη Λευκωσία.

Από εξετάσεις που έγιναν διαφάνηκε ότι ο 27χρονος προμήθευσε στις 12 Μαΐου συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στη Λεμεσό με 16 χιλιάδες μάσκες του συγκεκριμένου τύπου ( της οποίες εισήγαγε η Δημοκρατία) με αντίτιμο 37 σεντ τη μια εισπράττοντας το ποσό των 5920 ευρώ.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εξετάσεις της Αστυνομίας στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση σχετικά με τα αδικήματα της κλοπής, απάτης, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 13 Μαΐου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top