ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: Ελεύθεροι ο 16χρονος και ο 21χρονος που συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα -Τι είπαν οι δικηγόροι

ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: Ελεύθεροι ο 16χρονος και ο 21χρονος που συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα -Τι είπαν οι δικηγόροι

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν ο ανήλικος και ο 21χρονος που είχαν συλληφθεί στις 10 Μαΐου για υπόθεση κατοχής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και χρηματικού ποσού.

Του Φάνη Μακρίδη

Το πρωί της Τρίτης (19/05) οι δυο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο. Η έδρα, αφού πρώτα άκουσε και τα νομικά επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης, κατέληξε να τους αφήσει ελεύθερους με όρους, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. Η ακρόαση στο Κακουργιοδικείο ορίστηκε για την 29 Ιουνίου.

Η υπόθεση έλκυσε αρκετά βλέμματα και προκάλεσε το ενδιαφέρον νομικών κύκλων, λόγω και του γεγονότος ότι εμπλεκόμενος είναι ανήλικος.

Ο 21χρονος, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ, το όνομά του εισήλθε στο stop list, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ κάθε ημέρα θα παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφει.

Σε ό,τι αφορά τους όρους που τέθηκαν για τον 16χρονο, αξιόχρεο πρόσωπο εγγυήθηκε για το ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ παρέδωσε ταξιδιωτικά έγγραφα και -επίσης- το όνομά του εισήλθε στο stop list. Θα υπογράφει κάθε εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Οι νεαροί αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών μεταξύ των οποίων (1) συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, (2) κατοχή ναρκωτικών ουσιών με στόχο την προμήθεια και (3) προμήθεια. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών (300 γρ. κάνναβης, 620 γρ. κοκαΐνης, 26 γρ. MDMA, 108 γρ. κάνναβης) αλλά και χρηματικού ποσού 13.195 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας αναλώθηκε, όπως ήταν λογικό, στην κράτηση των κατηγορούμενων ή όχι μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβαλαν διάφορα νομικά επιχειρήματα για να μείνουν οι πελάτες τους ελεύθεροι με όρους, επικαλούμενοι την ίση μεταχείριση παραβατών, αλλά και το μαρτυρικό υλικό σε βάρος των νεαρών, που κρίθηκε από τους δικηγόρους τους ως μη επαρκές για κράτησή τους.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 16χρονου, προβλήθηκε η νομική θέση ότι μέλη της Αστυνομίας τον οδήγησαν σε υπόδειξη σημείου, χωρίς αυτός να συνοδεύεται από κηδεμόνα ή νομικό εκπρόσωπο.

Εν τέλει, όπως σημειώσαμε, το Επαρχιακό Δικαστήριο κατέληξε να μην κρατηθούν ως υπόδικοι.

Να σημειωθεί ότι τον 16χρονο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης Τσολακκίδης. Ο τελευταίος ανέλαβε την υπεράσπισης του 21χρονου , μαζί με τον δικηγόρο Θανάση Αθανασίου.

Το ιστορικό
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε δοθεί από την Αστυνομία ο 16χρονος και ο 21χρονος, είχαν τεθεί τη Δευτέρα 11/05, υπό οκταήμερη κράτηση για υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Στην αστυνομική ανακοίνωση αναφερόταν ότι οι δύο συνελήφθησαν γύρω στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής 10/05, όταν μέλη της ΥΚΑΝ Λευκωσίας, τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, η οποία δεν έφερε αριθμούς εγγραφής, σε δρόμο της επαρχίας Λάρνακας.

Ο ένας πέταξε στο δρόμο συσκευασία με κάνναβη βάρους 300 γρ. περίπου.

Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα και οι επιβαίνοντες εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και στην κατοχή του ανήλικου 16χρονου βρέθηκαν ίχνη άσπρης ουσίας, όμοιας με κοκαΐνη και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ.

Ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι τα ανευρεθέντα του ανήκουν.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 13.470 ευρώ.

Ύστερα από εξετάσεις εντοπίστηκαν σε ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία 620γρ. περίπου άσπρης ουσίας όμοιας με κοκαΐνη, 108 γρ. περίπου ξηρής φυτικής ύλης, όμοιας με κάνναβη, 26γρ. περίπου ναρκωτικής ουσίας MDMA, καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top