ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος ΕΚΚ: Ζητήματα στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν υφίστανται πλέον, ενώ σε άλλα υιοθετήθηκαν συστάσεις

Πρόεδρος ΕΚΚ: Ζητήματα στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν υφίστανται πλέον, ενώ σε άλλα υιοθετήθηκαν συστάσεις

Κάποια από τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) δεν υφίστανται πλέον, ενώ σε αρκετά άλλα, η ΕΚΚ έχει υιοθετήσει τις συστάσεις ή έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει αυστηρές και συγκεκριμένες πολιτικές και διαδικασίες, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωση η Πρόεδρος της ΕΚΚ Δήμητρα Καλογήρου.

Συγκεκριμένα, στην γραπτή δήλωση της με την οποία σχολιάζει την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την ΕΚΚ, η κ. Καλογήρου αναφέρει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «με πλήρη σεβασμό στην αποστολή, τον ρόλο και το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα μελετήσει σε βάθος την Έκθεση για την Επιτροπή και εάν κρίνει ότι οφείλει να τοποθετηθεί, είτε επί του συνόλου της Έκθεσης είτε σε επιμέρους ζητήματα που εγείρονται, θα το πράξει.

«Εκείνο που προκαταρκτικά θα ήθελε να σχολιάσει η ΕΚΚ είναι ότι η Έκθεση ουσιαστικά καλύπτει την πενταετία 2015 – 2019», αναφέρει η κ. Καλογήρου, προσθέτοντας ότι «κάποια από τα ζητήματα στα οποία αναφέρεται δεν υφίστανται πλέον, λόγω αλλαγών που έχουν επέλθει στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, ενώ σε αρκετά άλλα, η ΕΚΚ έχει υιοθετήσει τις συστάσεις ή έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει αυστηρές και συγκεκριμένες πολιτικές και διαδικασίες».

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΚΚ, «δεν αποτυπώνεται επαρκώς στα ευρήματα που περιλαμβάνονται στη Σύνοψη της Έκθεσης, τα οποία προκύπτουν από τα αρχικά συμπεράσματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για τα οποία είχε ζητηθεί η τοποθέτηση της ΕΚΚ και απαντήθηκαν ένα προς ένα πριν από τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top