ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαδημίες Λεμεσού: Έκκληση στην Κυβέρνηση για κανονική επαναλειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου

Ακαδημίες Λεμεσού: Έκκληση στην Κυβέρνηση για κανονική επαναλειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου

Έκκληση στην Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα να επιτρέψει την κανονική επαναλειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου που αφορά παιδιά από 7 έως 13 ετών, απευθύνουν σε επιστολή τους προς το Υπουργείο Υγείας, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Λεμεσού.

Κύριος στόχος και σκοπός είναι η επιστροφή στις προπονήσεις χωρίς απαγόρευση ομαδικού παιγνιδιού, με τις ακαδημίες να δηλώνουν παράλληλα την ετοιμότητα τους για πλήρη εφαρμογή του όποιου πρωτοκόλλου τους δοθεί.

Στην επιστολή τους οι ακαδημίες παραθέτουν προς μελέτη, εισηγήσεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας τους.

Αρχικά εισηγούνται όπως οι προπονήσεις των ακαδημιών επαναρχίσουν την Δευτέρα 1/6/2020, στις προπονητικές εγκαταστάσεις των αθλητικών κέντρων, υπό την επιτήρηση υπευθύνων ατόμων που θα ορίσουν για τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Θα προηγηθεί απολύμανση των προπονητικών κέντρων από ειδικό συνεργείο για απολύμανση κατά του COVID-19, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία βάση ενώ καθημερινά θα γίνεται σχολαστική καθαριότητα των χώρων που θα χρησιμοποιούνται από τους αθλητές με κατάλληλο διάλυμα και ουδέτερο απορρυπαντικό.

Στις προπονήσεις, αναφέρουν στην επιστολή, δεν θα επιτρέπουν στα παιδιά χειραψίες, εναγκαλισμούς και φιλικά χτυπήματα, ενώ θα τους υπενθυμίζουν συνεχώς να αποφεύγουν το άγγιγμα στο πρόσωπο, τρίψιμο ματιών, μύτης και στόματος.

Η πιστή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας θα ελέγχεται σχολαστικά από τον Διαχειριστή του Προπονητικού Κέντρου.

Επίσης, θα έχει πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση όλων των προπονητών και προσωπικού και θα έχει ληφθεί πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα σχετιζόμενα με τον κορωνοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες.

Παράλληλα, θα έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι/έξοδοι του Προπονητικού Κέντρου πλην μίας, η οποία θα ελέγχεται από τον Διαχειριστή, απαγορεύοντας την είσοδο σε οποιοδήποτε άλλο άτομο πέραν των διαπιστευμένων για προπόνηση, την ώρα που έχει προκαθοριστεί για κάθε τμήμα.

Επίσης, θα ενημερωθούν οι γονείς ότι μία ώρα προ της έναρξης της προπόνησης, θα πρέπει να ελέγχουν τα παιδιά τους και να είναι σίγουροι ότι δεν φέρουν τα πιο κάτω συμπτώματα: κόπωση, δύσπνοια ή βήχα, μυαλγία, διάρροια, πονόλαιμος ή οσμή (απώλεια μυρωδιάς). Σε περίπτωση που διαπιστώσουν οποιονδήποτε από τα προαναφερθέντα, θα πρέπει να αφήνουν το παιδί στο σπίτι, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για το προσωπικό της ακαδημίας.

Κατά την είσοδο των ατόμων στο προπονητικό κέντρο θα διεξάγεται θερμομέτρηση και θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο εάν η θερμοκρασία σώματος δεν υπερβαίνει τους 37οC ενώ το αποτέλεσμα θα καταγράφεται στο Έντυπο Εισόδου/Εξόδου. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Κατά την είσοδο/έξοδο κάθε ατόμου στο Προπονητικό Κέντρο, θα καταγράφεται στο Έντυπο Εισόδου/Εξόδου το ονοματεπώνυμο και η ώρα εισόδου/εξόδου του κάθε αθλητή ή γονιού.

Επίσης, σύμφωνα με τα μέτρα που προτείνουν οι ακαδημίες, θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση των αποδυτηρίων και ντους, ενώ θα επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις η χρήση τουαλέτας, η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από άλλο άτομο.

Σε άλλο σημείο της επιστολής, σημειώνουν οι ακαδημίες πως θα επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού το οποίο θα φέρνουν μαζί τους. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα επιλαμβάνεται την παροχή πρώτων βοηθειών ο προπονητής ή ο βοηθός με χρήση γαντιών και μάσκας.

Σε όλους τους χώρους θα τοποθετηθούν αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα 70%.

Την επιστολή υπογράφουν οι ακαδημίες Λεμεσού, FOOTBALL STAR ACADEMY, LEMASIA FA, NIKKI COERVER, BARCELONA FA, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΕΩΣ (Κλιμάκιο Λεμεσού), ATLETICO FA, MANCHESTER, MELANARKITIS, Σ.Π. ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, MILENKO SPOLJARIC S.S, JUVENTUS, JUNIOR 11, PREMIER FA, SPORTING ACADEMY, ABASSADORS FA και MUNTIALITO.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top