ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ‘Στα μαχαίρια’ για την Ειδική Εκπαίδευση - Κόμματα θέτουν ζήτημα φιλοσοφίας σε θέματα ένταξης και ενσωμάτωσης

ΕΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ‘Στα μαχαίρια’ για την Ειδική Εκπαίδευση - Κόμματα θέτουν ζήτημα φιλοσοφίας σε θέματα ένταξης και ενσωμάτωσης

Συνέρχεται αυτή την ώρα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής (αρχή στις 08:30) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, με κύριο θέμα αυτό της επιστροφής των παιδιών με ειδικές ικανότητες στα σχολεία.

Του Γιώργου Τάττη

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, της ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ, της ΟΕΛΜΕΚ, της ΟΛΤΕΚ, της ΠΟΕΔ, καθώς και μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον ιό COVID 19.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ThemaOnlıne, βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και κομματικά στελέχη με εξειδίκευση σε θέματα παιδείας, θεωρούν ότι ‘αν και επέστρεψαν κάποια παιδιά, αυτό δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό, καθώς υπάρχουν σοβαρά άλλα προβλήματα’.

Ακόμη, η διαδικασία επιστροφής δεν αφήνει σχεδόν κανένα ευχαριστημένο, καθώς η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους γονείς, πράγμα που θεωρείται ανεπίτρεπτο.

Μάλιστα, όπως αφήνεται να εννοηθεί, τα κόμματα είναι διατεθειμένα να παρακάμψουν την αρχική προχειρότητα, αφού ο παροντικός προγραμματισμός και ο συνολικότερος σχεδιασμός για ολική επιστροφή στα σχολεία χωρίς διακρίσεις, παραμένει το ζητούμενο.

Επείγει, επιπρόσθετα και ο σχεδιασμός για τα ειδικά σχολεία.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, κόμματα της αντιπολίτευσης εντοπίζουν το πρόβλημα που προέκυψε ως ένα γενικότερο ζήτημα φιλοσοφίας, κάτι το οποίο θέτει το ζήτημα της ειδικής εκπαίδευσης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης αυτών των ατόμων, σε νέα βάση με επικείμενες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και χθες Δευτέρα (26/05) από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, καθώς θεωρείται εξαιρετικά ατυχές το γεγονός της μεταβίβασης των ευθυνών του Υπουργείο στους γονείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top