ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ματ και οι συμπατριώτες του που άφησαν το στίγμα τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Ματ και οι συμπατριώτες του που άφησαν το στίγμα τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η αλήθεια είναι πως από το νησί δεν μας… προτιμάνε ως ποδοσφαιρική επιλογή. Δεν είναι πολλοί οι Άγγλοι (όχι Ιρλανδοί, Σκοτσέζοι κτλ), που έχουν έρθει στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ξεχώρισαν είτε γιατί έκαναν τη διαφορά, είτε γιατί ήταν… cult φιγούρες.

Το Novasports.gr θυμήθηκε μερικούς από τους Άγγλους που άφησαν το… στίγμα τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σμολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Μάικ Σμολ (ΠΑΟΚ 1988-1990): Άλλος ένας Άγγλος επιθετικός που αγωνίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με μεγαλύτερη επιτυχία όμως. Μετά από διάφορες περιπλανήσεις σε Αγγλία, Ολλανδία και Βέλγιο ήρθε το 1988 σε ηλικία 26 ετών και μέσα σε δύο σεζόν συμπλήρωσε 31 συμμετοχές με 9 γκολ. Μετά τον ΠΑΟΚ ο Σμολ βρέθηκε και πάλι στο νησί, όπου έκανε πολύ καλές και γεμάτες σεζόν με την Μπράιτον Άλμπιον (39συμ./13γκολ) και με την Γουέστ Χαμ (49συμ./13γκολ).

Ο Μαρκ Ρόμπινς με τη φανέλα του Πανιωνίου

Μαρκ Ρόμπινς (Πανιώνιος 1998/99): Φόρεσε τη φανέλα της μεγάλης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το 1986 ως το 1992, έπαιξε 48 ματς και σκόραρε 11 γκολ. Τις σπουδαίες εμφανίσεις όμως της έκανε με τη Νόριτς (68συμ./20γκολ) και την Λέστερ (56συμ./12γκολ). Στον Πανιώνιο ήρθε την σεζόν 98/99 αλλά δεν κατάφερε να δείξει τα στοιχεία εκείνα που έδειξε στο νησί. Στα 29 του, στην πλατεία έπαιξε μόλις 13 ματς και σκόραρε μία φορά. Επέστρεψε στην Αγγλία κι έκανε σπουδαία πράγματα με την Ρόδεραμ, αφού έπαιξε σε 107 ματς και παραβίασε τις αντίπαλες εστίες 44 φορές.

Ο Μίκι Κουίν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Μίκι Κουίν (ΠΑΟΚ 1995/96): Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια εμπειρία αλλά και με ικανότητες. Ο Μίκι Κουίν πριν έρθει στην Ελλάδα είχε 515(!) συμμετοχές στο Αγγλικό πρωτάθλημα και 228 γκολ! Δεν τον λες και τυχαίο. Όμως υπήρξε μία από τις πιο cult φυσιογνωμίες που έχουν αγωνιστεί στα Ελληνικά γήπεδα. Πάντα με περισσότερα κιλά από αυτά που έπρεπε, δεν θύμιζε και τόσο επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ήταν Αγγλός και στο… ποτό, αλλά την έστελνε στο πλεκτό. Όχι στον ΠΑΟΚ όμως στον οποίο αγωνίστηκε μόλις σε 9 ματς και σκόραρε μόλις 1 γκολ. Μετά τον δικέφαλο σταμάτησε και το ποδόσφαιρο.

Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Μάτ Ντάρμπισαϊρ (Ολυμπιακός 2009/11): Ο Ματ Ντάμπισαϊρ ήταν πάντα ένα Βρετανικό ταλέντο που ποτέ δεν έκανε αυτό που πολλοί περίμεναν. Ανήκε στην Μπλάμπερν στην οποία έπαιξε 63 ματς και σκόραρε 10 γκολ. Στα 23 του τότε δυσκολεύται να βρει θέση βασικού στην Μπλάκμπερν και δίνεται δανεικός αρχικά στην Πλίμουθ, στην οποία παίζει 12 μας χωρίς να σκοράρει και στη συνέχεια στην Ρέξαμ στην οποία σε 7 μας σκόραρε… 16(!) γκολ. Δεν ήταν όμως ο ανταγωνισμός που θα ήθελε ο ίδιος αλλά και η Μπλακμπερν. Έστι ο Ολυμπιακός τότε έρχεται ως μία ιδανική λύση. Στους ερυθρόλευκους έπαιξε σε 19 ματς και σκόραρε 6 γκολ. Δύο απ’ αυτά όμως έχουν μείνει στην ιστορία, καθώς το ένα το πέτυχε στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού που έδωσε και τη νίκη στους ερυθρόλευκους, χαλώντας το πάρτι τίτλου των πράσινων. Το δεύτερο το πέτυχε στον κορυφαίο τελικό κυπέλλου όλως των εποχών, όταν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 3-3 δευτερόλεπτα μετά το 3-2 του Σκόκο.
Μετά τον Ολυμπιακό έπαιξε στις Ολντχαμ και Μπλάκπουλ, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, όμως με την Ρόδεραμ, έπαιξε 69 ματς και πέτυχε 17 γκολ, για να βρεθεί στην Κύπρο και την Ομόνοια, με την οποία μέχρι και φέτος είχε 104 ματς και 56 γκολ. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ είχε 14 συμμετοχές με την U21 της Αγγλίας.

Ο Ντάρεν Άμπροουζ με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης

Ντάρεν Άμπροουζ (Απόλλων Σμύρνης το μισό του 2014/2015): Η μεταγραφή του αποτέλεσε τεράστια έκπληξη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Άμπροουζ είχε σπουδαία καριέρα πριν την Ελαφρά Ταξιαρχία, με 305 ματς με 55 γκολ. Η καλύτερη παρουσία του ήταν η τριετία στην Κρίσταλ Πάλας με 110 συμ. και 29 γκολ. Στον Απόλλωνα έπαιξε σε 11 ματς και σκόραρε 6 γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει η ομάδα την παραμονής της ομάδας στην Superleague. Ο υποβιβασμός έφερε και το “αντίο” του Άμπροουζ στην Ελλάδα. Έπαιξε 25 ματς με την Κόλτσεστερ σκοράροντας 4 τέρματα και κρέμασε τα παπούτσια του. Ο Άμπροουζ είχε 4 συμμετοχές κι 1 γκολ με την U20 της Αγγλίας και 10 συμμετοχές και 2 γκολ με την U21.

Μπορεί να μην “έβγαλαν” μάτια, μπορεί να μην ήταν οι πρωταγωνιστές που κάποιοι περίμεναν όμως όλοι έκαναν κάτι για το οποίο οι Έλληνες φίλαθλοι θα τους θυμούνται.

Πηγή: www.novasports.gr

The post Ο Ματ και οι συμπατριώτες του που άφησαν το στίγμα τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top