Εντολή για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έδωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με Χουριέτ

Εντολή για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, έδωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με Χουριέτ

Εντολή να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Χουριέτ την Παρασκευή 5/6.

“Οι τουρίστες θα μπορούν να συνεχίσουν να την επισκέπτονται ως τζαμί. Όπως και το Μπλε Τζαμί”, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “στην Αγία Σοφία και προσευχή μπορεί να γίνεται, και το απόσπασμα του Κορανίου για την Κατάκτηση μπορεί να διαβάζεται. Αυτό μπορεί μόνο το αξιότιμος έθνος μας να το αποφασίσει”. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στα στελέχη του κόμματός του “κάντε μια εργασία για την Αγία Σοφία, ας το αξιολογήσουμε και να το συζητήσουμε” και τους κάλεσε να δουν το θέμα με μεγάλη ευαισθησία, να μην υπάρξει βιασύνη και να γίνει "καλή έρευνα". 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE