ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ανοίγουν τα οδοφράγματα - Αντίδραση εκ μέρους κυβέρνησης και για δηλώσεις Ακιντζί - Τατάρ για σημαία

Δεν ανοίγουν τα οδοφράγματα - Αντίδραση εκ μέρους κυβέρνησης και για δηλώσεις Ακιντζί - Τατάρ για σημαία

Δεν ανοίγουν τελικά τα οδοφράγματα, καθώς οι κατοχικές αρχές θέτουν «προσκόμματα» στην διαδικασία που είχε προαποφασιστεί για το μερικό άνοιγμα την Δευτέρα (08/06).

Του Γιώργου Τάττη

Όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Ακιντζί ζητούσε εξηγήσεις από τον φερόμενο ως «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αλλά και από τον "κυβερνητικό του εταίρο" Κουντρέτ Οζερσάι, για την άρνηση να προχωρήσουν στις ενέργειες που θα διασφάλιζαν ασφαλές πέρασμα.

Όμως, οι κατοχικές «αρχές» έμειναν αδιαφοροποίητες στη θέση τους, προβάλλοντας ως αντεπιχείρημα την μη ικανοποιητική επιδημιολογική εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνουμε εδώ πώς υπάρχουν πολλές φωνές, τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και στα κατεχόμενα, που αμφισβητούν τα συνεχιζόμενα μηδενικά κρούσματα, καθώς ο αριθμός των τεστ που διενεργείται είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας αργά το βράδυ της Κυριακής (08/06) στον Alpha, δήλωσε πώς «το παράνομο καθεστώς αντιδρά στη συναντίληψη του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Μουσταφά Ακιντζί», ρίχνοντας εμμέσως βολές για μία πολιτική απόφαση εκ μέρους των κατοχικών αρχών, ενόψει εκλογών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε εκ νέου την πρόθεση και την ετοιμότητα της κυβέρνησης για ένα σταδιακό διάνοιγμα.

Στηλίτευσε δε και τις χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχων του ψευδοκράτους, που αφορούσαν το περιστατικό με την ανύψωση μίας βυζαντινής σημαίας σε τέμενος στη Λάρνακα, τονίζοντας ότι «δίνεται υπερβολική σημασία σε ένα γεγονός σαν αυτό. Η Τουρκία και οι κατοχικές δυνάμεις δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν βεβηλώνονταν ιεροί χώροι του χριστιανισμού».

Δε παρέλειψε φυσικά να καταδικάσει το γεγονός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top