ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γ.Ν. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αιφνίδιος θάνατος 25χρονου Ινδού - Επιστολή στον Υπ. Υγείας για καθυστέρηση νεκροψίας και κακή συντήρηση του πτώματος

Γ.Ν. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Αιφνίδιος θάνατος 25χρονου Ινδού - Επιστολή στον Υπ. Υγείας για καθυστέρηση νεκροψίας και κακή συντήρηση του πτώματος

Περιστατικό σε σχέση με θάνατο 25χρονου Ινδού, ο όποιος άφησε την τελευταία του πνοή σε χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, διερευνά η Αστυνομία. Παράλληλα, ντροπή προκαλούν οι καταγγελίες για ολιγωρία των αρμοδίων σε σχέση με την απαιτούμενη διενέργεια νεκροψίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θανούντα, κ. Πιέρο Ζαπούνη, ο 25χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πόνο στο δόντι στις 20 Απριλίου, όπου και εξετάστηκε, λαμβάνοντας οδηγίες για αγωγή. Επέστρεψε στο Νοσοκομείο στις 22 Απριλίου, καθώς χειροτέρεψε η κατάστασή του παρουσιάζοντας απόστημα, όπου και κρίθηκε αναγκαίο να εισήχθη άμεσα για χειρουργείο. Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, ο 25χρονος «απεβίωσε, δεν ξύπνησε από την αναισθησία».

Όπως, επίσης, καταγγέλλει στο ThemaOnline, η νεκροψία έγινε μόλις στις 3 Ιουνίου, με την κατάσταση της σoρού να είναι σε πραγματικά άθλια κατάσταση. Όπως επεσήμανε στη Βουλή o Ιδιώτης Ιατροδικαστής που προσελήφθη από την οικογένεια, κ. Πανίκκος Σταυρινός, «το πτώμα ήταν κακά συντηρημένο, εντοπίστηκαν σε αυτό μούχλα και μύκητες, ενώ παρουσίασε έντονη αφυδάτωση». Κάτι που καταδεικνύει τις κακές συνθήκες φύλαξης της σορού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας καταγγέλλει επί τούτου, ότι λόγω της άθλιας κατάστασης του πτώματος υπήρξαν αλλοιωμένα όργανα και δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί μέρος των δειγμάτων, όπως και υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν αλλοιώσεις στα ευρήματα. Κάτι για το οποίο απεστάλη και επιστολή στον Υπουργό Υγείας ούτως ώστε να διαταχθεί πειθαρχική και διοικητική έρευνα για το πτώμα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Ζαπούνης προσθέτει πως δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα ιατρικά πρωτόκολλα, ενώ πρόσθεσε πως ο ασθενής είχε βγει και αρνητικός σε εξέταση για τον κορωνοϊό. Διερωτάται, επίσης, ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του νεαρού, καθώς σύμφωνα με την προκαταρτική άποψη και της εκτιμήσεις, φαίνεται ξεκάθαρα ο θάνατος να προήλθε από πράξεις και παραλείψεις.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να σταλούν όλα τα προκαταρτικά ευρήματα στον Γενικό Εισαγγελέα για να διενεργηθεί και να εξεταστεί ποινική έρευνα για ανθρωποκτονία.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με αρμόδιο στέλεχος της Αστυνομίας, το οποίο μας επιβεβαίωσε ότι διερευνάται πιθανή αμέλεια για αιφνίδιο και αφύσικο θάνατο.

Πρόσθεσε ότι έγινε νεκροψία χωρίς να προκύψει οτιδήποτε όσον αφορά το θέμα των ακριβών αιτιών θανάτου. Τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν με τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Τέλος, ενόψει της θανατικής ανάκρισης, 'λαμβάνονται καταθέσεις για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη και αν κάποιος φταίει και σε ποιό βαθμό', συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top