ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: 1η Ιουλίου ακούει την ποινή του ο 38χρονος που παραδέχθηκε τις απόπειρες φόνου

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ: 1η Ιουλίου ακούει την ποινή του ο 38χρονος που παραδέχθηκε τις απόπειρες φόνου

Την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα θα επιβληθεί ποινή στον 38χρονου Χαράλαμπο Χρυσάνθου από την Πάφο, άλλως «Χάμπουργκερ».

Την 1η Ιουλίου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας -Αμμοχώστου θα γνωστοποιήσει το ύψος της ποινής του. Βάσει των δεδομένων, αναμένεται να του επιβληθεί πολυετής φυλάκιση.

Ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι πάτησε την σκανδάλη στις δύο απόπειρες φόνου που διαπράχθηκαν, τον περασμένο Φεβρουάριο εναντίον τεσσάρων ατόμων σε καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και τον περασμένο Νοέμβριο εναντίον του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως «Μαύρου» στη Λάρνακα.

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι συνωμότησε για το φόνο του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου 2020 στην Αγία Νάπα.

Οι πυροβολισμοί που ρίφθησαν εναντίον του καφεστιατορίου της οδού Κρύου Νερού είχαν στόχο τον εν λόγω επιχειρηματία. Ο τελευταίος αν και βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο καφεστιατόριο, εντούτοις είχε αναχωρήσει από το μέρος 15-20 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς.

Οι βολίδες έπληξαν τέσσερις ανυποψίαστους θαμώνες, τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Κατά τη δικαστική διαδικασία που έγινε την Πέμπτη (11/06) ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανάγνωσε τα γεγονότα της υπόθεσης.
Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης προέβη σε αγόρευση για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Ο «Χάμπουργκερ» πρόσφατα καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης για υπόθεση βιασμού που διαπράχθηκε στην Πάφο και παραδέχθηκε σε καταθέσεις του στην Αστυνομία ότι αυτός ήταν ο δράστης στις απόπειρες φόνου, κατονομάζοντας τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ως το πρόσωπο που οργάνωσε τα δύο εγκλήματα μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του ο «Μαμ» τον εφοδίασε μέσω τρίτου προσώπου με τον οπλισμό που χρησιμοποίησε στις απόπειρες καθώς και με άλλα στοιχεία σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο Μαμαλικόπουλος αρνήθηκε όλες τις βαρύτατες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στο Κακουργιοδικείου και η υπόθεσή του είναι ορισμένη για ακρόαση στις 6 Ιουλίου.

Ο 38χρονος Χρυσάνθου κρατείται σε ειδικό χώρο και προορίζεται από την Αστυνομία ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Μαμαλικόπουλου.

Επιπρόσθετα, παραδέχθηκε και κατηγορία κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών, αφού στις καταθέσεις που έδωσε στην Αστυνομία ομολόγησε ότι ως αντάλλαγμα για τις απόπειρες φόνου που διέπραξε ήταν η εξασφάλιση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών για δική του χρήση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top