ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τουρκικές προκλήσεις, άνοιγμα οδοφραγμάτων και αφίξεις τουριστών στην ημερήσια διάταξη

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Τουρκικές προκλήσεις, άνοιγμα οδοφραγμάτων και αφίξεις τουριστών στην ημερήσια διάταξη

Οι κινήσεις Λευκωσίας – Αθήνας σε διεθνές επίπεδο με αφορμή τις προκλήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, το άνοιγμα σήμερα των οδοφραγμάτων, οι χαλαρώσεις στις αφίξεις τουριστών από χθες και η κατάσταση στην οικονομία είναι από τα βασικότερα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν συνεντεύξεις για θέματα της επικαιρότητας.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Παράθυρο στον συμβιβασμό» και αναφέρει πως Αθήνα και Άγκυρα βαδίζουν στον δρόμο της Χάγης και ότι η Ελλάδα δέχεται τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου μόνο σε ότι αφορά τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Αλλού γράφει πως αλλαγές επέρχονται στις διελεύσεις από τα οδοφράγματα και ότι ο αιφνιδιασμός Αναστασιάδη ανάγκασε την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα να επισπεύσει κατά δύο μέρες τις διελεύσεις. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ αναφέρει ότι 9 αφίξεις και 9 αναχωρήσεις ήταν προγραμματισμένες χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
 
«Πώς θα περάσουμε από το συμβατικό στο ψηφιακό σχολείο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος αναφέρεται στο όραμά του για τα σχολεία και στις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνεντεύξεις των Άντρου Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου για το Κυπριακό, την εσωτερική διακυβέρνηση και τις επερχόμενες προεδρικές. Ο «Π» αλλού γράφει για τα ελληνοτουρκικά και ότι θα είναι μακρύ το καλοκαίρι για Αθήνα-Λευκωσία που έχουν μπροστά τους πολλές προκλήσεις.
 
Με τίτλο «Οι συνεργασίες μάς θωρακίζουν»  «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, λέει πως η άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν καθορίζεται από την Τουρκία. Σε άλλο θέμα προβάλλει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και γράφει ότι μαίνεται πόλεμος για έλεγχό της, με την Τουρκία να είναι ο πλέον κινητικός παίκτης. Ο «Φ» αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Πρέσβη του Ισραήλ που λέει ότι οι τουρκικές προκλήσεις είναι στην κορυφή της ατζέντας των συναντήσεων Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας.
 
«Μισανοίγουν σήμερα τα οδοφράγματα» γράφει στο κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι ενώ έχουν ανοίξει με κάποιους περιορισμούς  τα αεροδρόμια, δεν ανοίγουν ως είχαν πριν την κρίση και τα οδοφράγματα με ανάλογα μέτρα ασφαλείας και ότι η Κυβέρνηση αναμένεται να αντιδράσει στην άρνηση της ψευδοκυβέρνησης να επιτρέψει διέλευση των εργαζομένων από τον Πύργο Τηλλυρίας. Αλλού γράφει πως πετσοκόβονται τα προγράμματα και οι χορηγίες για τους πρόσφυγες. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι η πανδημία δοκίμασε και το σύστημα παιδείας και ότι το Υπουργείο βρέθηκε απροετοίμαστο.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «H νέα τόνωση ( της οικονομίας) μπορεί να πέσει στο κενό» και αναφέρεται στα νέα κίνητρα για στήριξη της οικονομίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση τα οποία ίσως καθυστερήσουν αλλά δεν θα αποτρέψουν τις απολύσεις. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση της τ/κ εφημερίδας Αφρίκα να αλλάξει το logo της μετά από παράπονα φοιτητών. Επίσης προβάλλει τις νέες διευκρινίσεις του ΥΠΕΣ για τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα και τις προϋποθέσεις που τίθενται.
 
«Το Κυπριακό στη δίνη της γεωπολιτικής» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέροντας ότι υπάρχουν εξελίξεις στο διεθνές σκηνικό που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τις συνομιλίες όταν επαναρχίσουν. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΑΜ για την επιχείρηση IRINI και τις τουρκικές προκλήσεις. Η «Κ»  αναφέρεται επίσης στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και στα άλλα έργα την πρωτεύουσα.
 
Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» με τίτλο «Γκρίζες ζώνες της ΑΟΖ με την Αίγυπτο..» αναφέρεται στα  σενάρια για τις επιπτώσεις από μερική συμφωνία χωρίς το Καστελόριζο και στις νέες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Υπουργός Ενέργειας. Αλλού γράφει για τις προθέσεις των Κυπρίων για ταξίδια και ότι οι πλέον τολμηροί ταξιδεύουν προς Ελλάδα. Επίσης η «Σ» γράφει για τα νέα γραμμικά πάρκα στην Πάφο και το πώς θα αλλάξουν το περιβάλλον.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top