ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Το 71% της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο 'καταργείται' από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε 24 ώρες

Κομισιόν: Το 71% της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο 'καταργείται' από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε 24 ώρες

Τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης του Κώδικα Συμπεριφοράς του 2016 για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 90% του σχετικού περιεχομένου έχει επισημανθεί εντός 24 ωρών και αφαιρείται περίπου το 71%, το οποίο θεωρείται παράνομη ρητορική μίσους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Κομισιόν, οι πλατφόρμες πρέπει να βελτιώσουν περαιτέρω τη διαφάνεια και την ανάδραση στους χρήστες. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι το επισημασμένο περιεχόμενο αξιολογείται με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου. χωριστές και συγκρίσιμες αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους έδειξαν αποκλίσεις στην απόδοση.

Αναλυτικά, η πέμπτη αξιολόγηση δείχνει ότι κατά μέσο όρο, το 90% του περιεχομένου που επισημάνθηκε αξιολογήθηκε από τις πλατφόρμες εντός 24 ωρών, (από 40% το 2016). Το 71% του περιεχομένου που θεωρείται παράνομη ρητορική μίσους κατέβηκε το 2020, (από 28% το 2016). Το μέσο ποσοστό κατάργησης, παρόμοιο με αυτό που καταγράφηκε στις προηγούμενες αξιολογήσεις, δείχνει ότι οι πλατφόρμες συνεχίζουν να σέβονται την ελευθερία της έκφρασης και να αποφεύγουν την κατάργηση περιεχομένου που ενδέχεται να μην θεωρείται παράνομη ρητορική μίσους.

Οι πλατφόρμες απάντησαν και έδωσαν σχόλια στο 67,1% των ειδοποιήσεων που ελήφθησαν. Αυτό είναι υψηλότερο από ό, τι στην προηγούμενη άσκηση παρακολούθησης (65,4%). Ωστόσο, μόνο το Facebook ενημερώνει συστηματικά τους χρήστες. όλες οι άλλες πλατφόρμες πρέπει να κάνουν βελτιώσεις.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα λάβει υπόψιν τα  τα αποτελέσματα στο μελλοντικό πακέτο νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, για το οποίο δημόσια διαβούλευση. Θα εξετάσει ακόμη τρόπους να παροτρύνει όλες τις πλατφόρμες που ασχολούνται με την παράνομη ρητορική μίσους, να δημιουργήσουν αποτελεσματικά συστήματα ειδοποίησης και δράσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top