ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Σε εξέλιξη η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου - Είσοδος στην δ’ φάση χαλάρωσης

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Σε εξέλιξη η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου - Είσοδος στην δ’ φάση χαλάρωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η σημερινή μέρα (24η Ιουνίου 2020) σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας μας στην Δ’ φάση χαλάρωσης των μέτρων με πρώτο και σημαντικότερο εξ’αυτών να αποτελεί η άρση του περιορισμού συναθροίσεων 10 ατόμων, βήμα που αποτελεί άλμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το Υπουργείο Υγείας έχοντας λάβει υπόψιν του όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και δείκτες προχώρησε στη λήψη αυτής της απόφασης που θα ισχύσει από σήμερα ενώ αναμένεται να γίνει επαναξιολόγηση του μέτρου μέχρι την 9η Ιουλίου. Τα κρούσματα παραμένουν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν μηδενικά με την επιδημιολογική έκθεση να αναφέρει πως οι εγχώριες μεταδόσεις στο νησί μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο ήταν ελάχιστες, γεγονός που καταδεικνύει πως το βάρος θα ριχθεί σε τουρισμό και επαναπατρισθέντες.

Δεν αποκλείονται φυσικά και εκπλήξεις ή επισπεύσεις χαλάρωσης -όπως είχαμε δει και σε προηγούμενες φάσεις- αφού η πολύ καλή επιδημιολογική μας εικόνα το επιτρέπει, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να απορρέει μέχρι αυτή τη στιγμή από επίσημα χείλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top