ΠτΔ: Έλαβε πρόσκληση να προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων - «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Μια ιστορική στιγμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών συνέχισε την ανάκαμψη του περασμένου μήνα τόσο στη ζώνη του ευρώ (4,1 μονάδες πάνω) όσο και στην ΕΕ (3,9 μονάδες πάνω). Ωστόσο στις 14,7 μονάδες (ζώνη ευρώ) και 15,6 μονάδες (ΕΕ), και οι δύο δείκτες παραμένουν πολύ κάτω από τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους τους και συγκεκριμένα -11,1 στη ζώνη ευρώ και -10,5 στην ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2020, το οικονομικό κλίμα στην ήπειρο έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά την πτώση των ρεκόρ του Μαρτίου και του Απριλίου. Ο δείκτης ESI σημείωσε άνοδο τόσο στη ζώνη του ευρώ (κατά 2,6 μονάδες σε 67,5) όσο και στην ΕΕ (κατά 2,9 μονάδες σε 66,7). Ο δείκτης προσδοκίας απασχόλησης (EEI) ανέκαμψε κατά 11,3 μονάδες και στις δύο περιοχές, αλλά παραμένει ακόμη ιστορικά χαμηλά - επίπεδα 70,2 (ζώνη ευρώ) και 70,9 (ΕΕ) μονάδες.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




