Για εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη κάνει λόγο ο Μακρόν

Για εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη κάνει λόγο ο Μακρόν

Ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας για τη στάση της στη Λιβύη, εξαπέλυσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της συνέντευξης του που ακολούθησε της συνάντησης του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.


Μετά από σχετική ερώτηση, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως για την κατάσταση στη Λιβύη την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Τουρκία. 

Σημείωσε πως η Τουρκία δεν σέβεται τα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο και ενισχύει τις εκεί δυνάμεις με τζιχαντιστές που φέρνει από τη Συρία, μια "ιστορική εγκληματική ενέργεια από μέλος του ΝΑΤΟ", όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

"Τα πλοία της φέρνουν στρατιώτες, είναι απαράδεκτη η πολιτική της Τουρκίας`, είπε, και πρόσθεσε πως "είναι απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη οι Σύροι τρομοκράτες που μεταφέρει στη Λιβύη  η Τουρκία".

Ο ίδιος ανέφερε πως η Γαλλία δεν στηρίζει τις ενέργειες του στρατηγού Χαφτάρ,ενώ έχει καταδικάσει και με αυστηρούς τόνους το γεγονός ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει στη Συρία ομάδες ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων, κάτι που -όπως είπε- έχει δηλώσει στον Πρόεδρο Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE