ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας εικονικού δικαστηρίου του Alexander College

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας εικονικού δικαστηρίου του Alexander College

Σε μια σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας εικονικού δικαστηρίου του Alexander College, που είναι πλέον έτοιμη να υποδεχτεί τους φοιτητές του ακαδημαϊκού ιδρύματος, στηρίζοντας τις σπουδές τους στον πτυχιακό κλάδο Νομικής.

Τα εγκαίνια τέλεσαν οι Προέδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Λάρνακας και Αμμοχώστου, κ. Βάσος Θεοδώρου και Σταύρος Μαυρομμάτης αντίστοιχα. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Alexander College κ. Άντης Λόππας, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής κ. Νικόδημος Λοΐζου, ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Alexander κ. Κώστας Χριστοδουλίδης, καθώς και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού.


Το Alexander College συνεχίζει τη συνεργασία του με το Αγγλικό Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University, και προσφέρει τριετή, αναγνωρισμένα πτυχία πανεπιστήμιου του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρωταρχικός στόχος του Alexander παραμένει εδώ και 30 χρόνια, η προσφορά υψηλής ποιότητας σπουδών και αριστείας στη διδασκαλία, αλλά και στην έρευνα.


Η δημιουργία ενός εικονικού δικαστηρίου είχε ως κεντρική ιδέα την εφαρμογή μίας μεθόδου για την αφομοίωση της διδακτέας ύλης και συνολικότερης και πιο αξιόπιστης αξιολόγησης της επίδοσης των φοιτητών. Επίσης, πέραν της υψηλού επιπέδου θεωρητικής κατάρτισης, πλέον με τη δημιουργία του εικονικού δικαστηρίου, θα πραγματοποιείται και πρακτική εξάσκηση, καθώς και διαγωνισμοί, αλλά και προσομοίωση δίκης σε συνθήκες που θυμίζουν πραγματικά γεγονότα. Τέλος, ανήκει στις υποδομές εκείνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον επαγγελματικό χώρο και την έρευνα.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Θεοδώρου τόνισε ότι «η δημιουργία της αίθουσας εικονικού δικαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εφαρμογή του νομικού επαγγέλματος, καθώς η πρακτική άσκηση είναι η ουσία της δικηγορίας, που φέρνει το φοιτητή πιο κοντά στο να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα του νομικού».


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, κ. Μαυρομμάτης, σημείωσε ότι «στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η δημιουργία ενός εικονικού δικαστηρίου, θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο, καθώς η θεωρία, η οποία είναι βεβαίως σημαντική, θα αναδειχθεί και στην πράξη». Συνέχισε λέγοντας ότι «οι αίθουσες εικονικού δικαστηρίου σε κάθε ακαδημαϊκό ίδρυμα είναι αναγκαίες και απαραίτητες στην εκπαίδευση, εφόσον δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εφαρμόζουν τους κανόνες στην πράξη, να αγορεύουν για να πείσουν [...] έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τη μάχιμη δικηγορία».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top